Topveld wereldbeker dressuur Amsterdam

Topveld wereldbeker dressuur Amsterdam

De Reem Acra FEI World Cup™ kwalificatie in Amsterdam heeft een topdeelnemersveld met vijf dressuurruiters uit de actuele top tien van de wereldranglijst. Titelverdedigster Adelinde Cornelissen neemt het in de RAI op tegen de Duitse amazones Helen Langehanenberg en Isabell Werth. Maar ook de Italiaanse Valentina Truppa, die na de laatste wereldbekerwedstrijd in Londen het klassement aanvoert, en landgenoot Edward Gal komen naar Jumping Amsterdam. Daarnaast maakt de Zweedse Minna Telde  haar opwachting, die zesde staat in de tussenstand van het lopende wereldbekerseizoen.

Voor Nederland komen, naast Adelinde Cornelissen en Edward Gal, ook Jumping-sportadviseur Imke Schellekens-Bartels, Patrick van der Meer, Hans Peter Minderhoud, Marlies van Baalen en Diederik van Silfhout aan start.

Jumping Amsterdam is de zesde kwalificatiewedstrijd van dit seizoen. De FEI Grand Prix voor de wereldbeker Kür staat vrijdag 18 januari om 11.00 uur op het programma en op zaterdag 19 januari wordt vanaf 12.30 uur de Reem Acra FEI World Cup™ kür op muziek verreden. Hierin komen alleen de beste vijftien deelnemers uit de Grand Prix op vrijdag terug , in de strijd om de felbegeerde wereldbekerpunten. Adelinde Cornelissen is als winnaar van de wereldbeker in 2012 al verzekerd van een startplaats in de finale van 24-28 april in het Zweedse Gotenburg.  Na Amsterdam is er nog een kwalificatie van 14-17 februari in Neumünster en de laatste wedstrijd wordt verreden van 14-17 maart tijdens Indoor Brabant in ’s-Hertogenbosch.

De Hoefslag zal als mediapartner prominent aanwezig zijn op Jumping Amsterdam en actief berichten vanaf dit belangrijke indoorconcours in onze hoofdstad.

Ga voor meer informatie naar www.jumpingamsterdam.nl.

Reacties