Topscores voor Franklin in Denemarken *video*

Topscores voor Franklin in Denemarken *video*

Severo Jurado Lopez - Franklin Finale Isah Hengstencompetitie 2015/2016 KWPN Hengstenkeuring 2015 © DigiShots

De KWPN-hengst Franklin (v.Ampère) heeft vandaag onder Betina Jæger Jensen zijn debuut in de Prix St. George gemaakt. Op het CDI3* bij Blue Hors liep de hengst mee in de nationale Lichte Tour-rubriek.

Franklin

De inmiddels 9-jarige Franklin liep zowel in 2015 als 2016 op het WK voor Jonge Dressuurpaarden onder het zadel van Severo Jurado Lopez. Daarna bleef het in de wedstrijdsport stil rond de hengst van Helgstrand Dressage, maar inmiddels zit Jæger Jensen in het zadel. Zij bracht hem meerdere malen uit en gisteren scoorde de combinatie 72,639% in de Deens MA1-proef, vergelijkbaar met het Nederlandse ZZ-Zwaar. Met deze score mochten ze de overwinning ophalen. Vandaag liep de hengst wederom een goede proef en werd hij met een score van 73,202% tweede. De combinatie liet meerdere negens noteren en scoorde goed over de gehele proef, in zowel draf- stap als galop. Eén van de jury’s plaatste de hengst zelfs op kop.

Blue Hors Dressage Festival

De rest van het weekend staan er op het Blue Hors Dressage Festival in Randbøl zowel nationale rubrieken als een CDI3* op het programma. Vanavond trappen de internationale ruiters af met de Grand Prix. Voor Nederland komen Margo Timmermans, Petra van Esch en Saskia Maertens aan de start.

Bekijk hier een korte video van de imponerende Franklin in de ereronde.

⭐😍 FRANKLIN 😍⭐

Geplaatst door Enjoy Horses op Donderdag 7 november 2019

Bron: Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties