Topscores tijdens EPTM-examens

Topscores tijdens EPTM-examens

algemeen keuring sterpredikaat

Henk Dirksen en Nella Bijlsma beoordeelden voor de laatste keer de EPTM-merries in Ermelo Ze deelden topscores uit aan zowel een spring- als een dressuurmerrie.

Bij de dressuurmerries was de For Romance-dochter Funkenmarie de uitschieter. “Een merrie met een fantastische draf en galop, waarin zij lichtvoetig is en telkens mooi met de schoft omhoog komt,” vond Henk Dirksen. “Daarnaast is ze fantastisch te bewerken met al een zeer goede balans en houding.”

Veel souplesse

Ook Ladonna V Z (v El Capone) haalde met een score van 84 mooie punten bij de dressuurmerries. “Deze goed te bewerken merrie is lichtvoetig en heeft een goed lichaamsgebruik met veel souplesse,” lichtte Derksen toe.

Lacharel V Z (v Johnson) kreeg in totaal 81,5 punten. “Een merrie met een goede draf met veel houding en balans, zij was soms nog iets te gespannen wat ten koste ging van de souplesse.”

Beide merries zijn gefokt door en in eigendom van A. Koenen uit Erp. Hij had vier merries in de EPTM-test, zij slaagden allemaal.

Gelderse merrie Jarissa

De Gelderse merrie Jarissa (v Negro) werd beloond met 80,5 punten. Zij toonde vooral veel aanleg als springpaard en haalde dan ook een 9,5 voor haar instelling.

Springmerries

De hoogste score van de dag ging naar de springmerrie La Selien W (v Comme Il Faut). “Deze merrie werd van de zomer al kampioen van de Centrale Keuring van Overijssel en het is mooi om die hier terug te zien,” vond Dirksen.

La Selien W kreeg 9,5’en voor haar galop, reflexen, techniek en haar aanleg als springpaard. Mede dankzij deze cijfers kwam zij tot het nog nooit eerder behaalde puntentotaal van 93,5!

Bron: KWPN

Foto: archief

Reacties