Topscore voor Yersie C in de IBOP

Topscore voor Yersie C in de IBOP

Corina Conradi-Yersie C

Friesian Talent Cup-winnares Yersie C (v Hessel 480) heeft ook in de IBOP in Wergea haar klasse bewezen. Corina Conradi-van de Bunt reed de merrie naar een topscore van 89 punten.

Yersie C kreeg voor haar gedragen, actieve draf van juryleden Gerard Vermunt en Gotien Sipma een 8,5. Daarnaast stonden er nog zes 8-en op het protocol.

Fonger 478

Eigenaresse Yvette Raquelle Pen is van plan om dit jaar een veulentje bij Yersie C te fokken. “We hebben Fonger 478 gekozen voor dit jaar. Als ze het veulen gebracht heeft dan gaat ze weer terug naar Corina om met haar te sporten.”

Ook Conradi vindt Yersie C een ‘geweldige merrie’.  “Het is misschien een beetje raar zeggen, maar thuis loopt ze nog beter. Ze wil altijd.”

Vader Hessel 480 werd onlangs door het KFPS goedgekeurd op zijn nakomelingen.

Kroonmerrie

De stermerrie Zwartje van Friesenhof Altmark (v Wolfert 467 x Pier 448) slaagde in Wergea met 78 punten. Door dit resultaat is de merrie gepromoveerd naar kroonmerrie.

Met haar goede houding en fijne draf was er voor Sytske fan Meren-State (Tymon 456 x Haitse 425) een totaal van 77 punten in de menproef.

Klik hier voor de IBOP-uitslagen van Wergea.

Bron: Phryso.com

Foto: Digishots

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties