Leopold van Asten: ‘Veel topruiters willen op CSI Eindhoven rijden!’

Leopold van Asten: ‘Veel topruiters willen op CSI Eindhoven rijden!’

0 283
Leopold van Asten
Leopold van Asten tijdens de Grote Prijs van CSI Eindhoven 2017. (Foto Wendy Scholten)

Mooie vooruitzichten voor het internationaal springconcours CSI Eindhoven dat in het Hemelvaartweekend van 10 tot en met 13 mei plaatsvindt aan de Karpendonkse plassen. Als het voorgevoel van Leopold van Asten klopt, komt er tijdens de vijfde editie sinds de herstart weer een schitterende vloot ruiters aan de start.

‘Animo neemt alleen maar toe!’

Van Asten staat aan de wieg van de wederopstanding van CSI Eindhoven en is, samen met mede-bestuursleden Eric van der Vleuten en Frans Wijlaars, voor veel collegaruiters het aanspreekpunt voor het concours. De animo is dit jaar groot.

‘We hebben nooit gebrek gehad aan animo, maar ik merk dat het alleen maar toeneemt’, vertelt Leopold van Asten. ‘We hebben vier jaar lang een topevenement gedraaid en dat praat zich rond. We worden veel gebeld door topruiters die willen komen rijden. Daar doe je het uiteindelijk voor. Het zijn toch de ruiters die de sport maken. Als je een Grote Prijs op 1.55m niveau uitschrijft, heb je wel een bepaald kaliber aan ruiters nodig om topsport te krijgen en dat ziet er voor dit jaar weer goed uit.’

Voorbereid op regen

De locatie geeft CSI Eindhoven extra cachet. Terwijl de meeste internationale concoursen op bestaande paardensportaccommodaties worden georganiseerd, wordt het park aan de Karpendonkse plassen een paar weken voor aanvang omgetoverd tot een hippisch paradijs met gratis toegang voor alle bezoekers. De opbouw is kostbaar, maar het resultaat is adembenemend.

‘Elk jaar is het leuk om te ervaren dat er een hoop publiek op afkomt. Van dagjesmensen tot echte paardenliefhebbers en professionals. Voor de ruiters hebben we in samenwerking met Gemeente Eindhoven nu ook het losrijterrein gedraineerd. De drainage was een belangrijk punt op de agenda. We hadden steeds geluk met het weer, maar het houdt een keer op met het geluk. De nieuwe grasmat ziet er goed uit en zal in betere conditie blijven als het gaat regenen’, vertelt Leopold van Asten.

Derby over natuurlijke hindernissen

CSI Eindhoven keert dit jaar bijna 185.000 euro aan prijzengeld uit aan de ruiters, waarbij het meeste te verdienen is in de Grote Prijs op zondagmiddag. Deze geldt ook meteen als kwalificatiemoment voor de Wereldruiterspelen in Tryon later dit jaar. De Derby op zaterdagmiddag over natuurlijke hindernissen en de hoge wal is ook altijd een highlight van het evenement. Leopold van Asten wist de Derby in 2001 te winnen, maar ontbrak afgelopen jaren op de startlijst. ‘Ik had er toen geen paard voor, maar ik denk dat het dit jaar gaat lukken!’, lacht het paradepaardje van Wim van der Leegte, die met VDL Groep weer hoofdsponsor van CSI Eindhoven zal zijn.

Meer info vind je op www.csi-eindhoven.nl

Bron: Persbericht

Foto: Wendy Scholten

Reacties