Tophengsten Zangersheide op hengstenshow in Marl

Tophengsten Zangersheide op hengstenshow in Marl

0 379
Zangersheide

In Marl zullen de tophengsten van Zangersheide zich weer aan de Duitse fokkers presenteren. Op woensdag 4 maart zijn in de accommodatie van Christian Ahlmanns oom de toppers als Taloubet Z, Codex One Z en Cabrio Z te zien, maar ook de nieuwe sterren als Caesar Z, Classic Orange Z, Columbus Z, D’Aganix Z, Dourkhan Hero Z, Kazan Z of Querido Z presenteren zich daar.

Talent

Allemaal dragen ze met trots de ‘Z’ als toevoeging achter hun naam en ze doen de harten van de paardenkenners regelmatig sneller kloppen. Logisch, want ze vertegenwoordigen bij uitstek talent, vermogen, prestatiedrang en succes.

Christian Ahlman

Christian Ahlman die met zijn partner Judy-Ann Melchior, manager van Gestüt Zangersheide, de hengsten heeft uitgekozen draagt als ruiter van paarden met de ‘Z’ in hun naam zeker zijn steentje bij aan het aanzien van de fokkerij van Zangersheide. “Bij de hengstenshow laten we een collectie zien van bewezen verervers, topsporters en jonge talenten waar wij echt in geloven” aldus Christian Ahlmann.

De juiste paarden

De sterren als Taloubet Z, Codex One Z, Catoki Z of Epleaser Z hebben bij vele internationale Grote Prijzen en kampioenschappen laten zien dat ze beschikken over vermogen, voorzichtigheid, moed en gezondheid en maar ook hebben ze bewezen dat ze deze ingrediënten doorgeven aan hun nakomelingen. Ahlmann: ‘En dat is waar het om draait in onze verhouding met de fokkers. Zij vertrouwen erop dat wij ze de juiste paarden aanbieden”. Ook de nu vijf- tot zevenjarige Z-hengsten die dit jaar worden ingezet voor de fokkerij moeten zich in de komende jaren ontwikkelen.

Vertrouwen van de fokkers

“Je ziet enorm veel paarden op hengstenshows die allemaal super springen op de momenten dat ze worden gepresenteerd. Maar slechts heel weinig daarvan blijven er in de sport. Sommigen verdwijnen helemaal. Dat zou niet zo moeten zijn. Daarin willen wij onderscheidend zijn. Voor ons is het heel belangrijk dat we gedurende een lange periode laten zien dat we de juiste keuzes maken in de fokkerij, dat we onze paarden goed opleiden, ze goed presenteren bij de wedstrijden om op die manier te werken aan het vertrouwen van de fokkers in ons werk.”

Een zo goed mogelijke partnerkeuze

Bij vragen kunnen de fokkers rekenen op vakkundige telefonische adviezen. Ahlmann: “Onze experts zoals Sascha Hahn en onze medewerkers op het kantoor in Lanaken beantwoorden graag alle vragen. Ik ben ervan overtuigd dat we voor 2020 alle randvoorwaarden geschapen hebben voor de fokkers om een zo goed mogelijke partnerkeuze voor hun merrie te maken.

Bron: Zangersheide

Foto: Digishots

Reacties