Tommie Visser: “Ruiters zorgen beter voor hun paarden dan voor zichzelf”

Tommie Visser: “Ruiters zorgen beter voor hun paarden dan voor zichzelf”

0 4962
Tommie Visser - Fanatique SDB CDI3* Compiegne 2018 © DigiShots

Tommie Visser en Rob van Puijenbroek van de Begijnhoeve zijn afgelopen week begonnen met hun eigen vlog. In de eerste aflevering laten ze onder andere de bouw van hun nieuwe stal zien en legt Visser uit waarom het welzijn van paarden belangrijk is.

Nieuwe accommodatie

Van Puijenbroek en Visser zijn druk bezig met de bouw van hun nieuwe complex omdat hun voormalige accommodatie in 2018 werd verkocht aan Bill Gates. Dit jaar hopen ze in te trekken in hun nieuwe stal, waarvan eerder een 3D-video werd gelanceerd. In de vlog laat Van Puijenbroek zien dat de voorwanden van de stallen recent zijn geplaatst en dat de grote binnenbaan in aanbouw is.

Dierenarts

In de vlog komt de dierenarts verschillende paarden controleren, waaronder de BWP-goedgekeurde hengst Heros Begijnhoeve (v.Vivaldi). “Onze dierenarts en fysiotherapeut komen regelmatig langs”, legt Visser uit. “Ze hebben contact met elkaar, zodat ze kunnen overleggen over de paarden. We merken bij het rijden zelf of het paard wat moe, of juist heel fit is; maar paarden kunnen natuurlijk niet praten. Ik geloof erin dat je dieren, of het nu paarden, honden of andere huisdieren zijn, zo goed mogelijk moet verzorgen. Er wordt vaak gedacht dat professionele ruiters niet heel veel om hun paarden geven, maar voor mij is dat echt niet zo. Om tot de beste resultaten te komen, moet je heel goed samenwerken met je paard. Veel ruiters zorgen beter voor hun paarden dan voor zichzelf. Je paard moet zich gezond voelen, want zonder paard ben je geen ruiter meer.”

Bron: YouTube/Hoefslag

Reacties