Tom Verhoeven en Kevin Noordman: “Ieder paard opleiden tot aan de Grand...

Tom Verhoeven en Kevin Noordman: “Ieder paard opleiden tot aan de Grand Prix”

0 12408
Tom Verhoeven en Kevin Noordman foto: Audrey Broekmeulen

Tom Verhoeven (19) en Kevin Noordman (21) zijn een jong duo, maar enorm ambitieus. Hun ambities zijn niet onopgemerkt gebleven en nu hebben ze een geweldige kans aangeboden gekregen om aan hun toekomst in de paardensport te werken.

Investeerder

“We hebben een investeerder gevonden. Hij heeft voor ons een prachtige stal gekocht in Asten, welke nu nog verder verbouwd wordt. De bedoeling is dat we 2 november van start gaan. Hij heeft niet alleen geïnvesteerd in de stal, maar wil ook jonge paarden en wedstrijdpaarden voor ons aanschaffen. Wij zijn natuurlijk enorm dankbaar voor deze geweldige kans en kunnen niet wachten om aan de gang te gaan”, vertelt Tom enthousiast.

De stal in Asten via Pand en Paard makelaardij

Heel breed

“We hebben straks 22 stallen, een enorme binnenbaan van 73 bij 25 meter, een 20 bij 60 buitenbaan, een overdekte longeercirkel en een overdekte stapmolen. Eigenlijk willen we straks alles doen; trainen, opleiden, wedstrijden rijden, handel. Kevin maakt veel paarden zadelmak, dus dat blijft hij nu ook doen. Ik rij alleen dressuur, maar Kevin springt ook, dus springpaarden zijn bij ons ook welkom. We kunnen dus heel breed onze diensten aanbieden. Ik geef nu veel les en dat blijf ik ook gewoon doen als onderdeel van het bedrijf, want dat vind ik ook enorm leuk.”

Kwaliteit uitstralen

“Er gaan nu zo’n zeven paarden van ons en van eigenaren mee. Mijn eigen paard Itam, waar ik ZZ-Licht mee ga starten en straks overga naar de young riders. Ook Iwardo, die we rijden voor Stal Brouwer gaat mee. Kevin heeft zelf nog een springpaard, die ook mee gaat. Het is de bedoeling dat we beide straks zo’n zeven tot acht paarden gaan rijden. Wat we echt willen is kwaliteit uitstralen en we willen alles tot in de puntjes verzorgen. Daarbij komt dat we ook echt goed de tijd voor alle paarden willen nemen. Dat vinden we heel belangrijk. Ik rij nu ook paarden bij Annemarie en Kirsten Brouwer. Dat blijf ik voorlopig ook nog doen. Ook op wedstrijd.”

Tom Verhoeven en Kevin Noordman

Vertrouwen in ons

“We zijn super blij met deze kans, maar ook dat andere mensen vertrouwen in ons hebben en met ons samen willen werken. Zoals Pand en Paard makelaardij, die de stal verkocht heeft. Ook fysiotherapeute Rosalie van Eck, die onze paarden behandelt, maar er ook voor zorgt dat Kevin en ik los in ons lijf blijven. Audrey Broekmeulen is aan ons verbonden als fotograaf.”

Alles uit de paarden halen

Over de doelstellingen van het duo op de lange termijn vertellen ze: “We willen allebei veel leren en verbeteren. We willen jonge paarden goed opleiden en proberen om alles uit de paarden te halen. Ieder paard willen we opleiden tot aan de Grand Prix”, besluiten ze gedreven.

Bron: De Hoefslag

Reacties