Tom Schellekens: “Alles viel op zijn plek in de proef”

Tom Schellekens: “Alles viel op zijn plek in de proef”

Tom Schellekens en Fiarabo (v. Diarado) sleepten zojuist de overwinning in de 1.45M Grote Prijs binnen in de Oostenrijkse Salzburg Arena. In een razendsnelle tijd van 41,95 seconden bleven ze bijna een seconde voor op Kim Emmen, die met Warriors Glory (v. Warrior) de tweede prijs in ontvangst mocht nemen. Piet Raijmakers Jr. werd zesde met Van Schijndel’s Gladstone (v. Grison van den Bisschop).

“Ik ben super blij natuurlijk”, reageert de springruiter enthousiast na afloop. “Het is altijd mooi om een grote prijs te winnen. Fiarabo springt goed de laatste tijd en is goed in vorm, dus je hoopt natuurlijk altijd op zo’n overwinning. Dat het dan ook echt gebeurt is echt super”.

Topinstelling

“Er stond een heel technisch parcours. De ring was niet heel groot, maar het paard sprong goed dus alles viel op zijn plek”, vertelt Schellekens over de proef die hij met de elfjarige merrie reed. “Fiarabo is een paard met een topinstelling. Ik heb haar nog niet heel lang op stal, maar tot nu toe lijkt het echt de goede kant op te gaan. In de ring is ze super voorzichtig wil ze altijd meewerken. Ze beschikt over heel veel talent en het is echt een compleet springpaard. Ik denk dat ze zeker potentie heeft voor het hogere werk, volgende week rijden we hier de 4*, dus daarna dan weten we het”, grapt hij.

Onder de indruk

Hortensia-H (v. Unaniem) en Isabel (v. Captain Cooper) zijn ook mee naar Oostenrijk. “Isabel is een heel erg competitief paar dat vaak foutloos springt, de afgelopen week liep ze ook twee goede nul rondes. Helaas hadden we in de finale twee foutjes, maar het was een serieuze proef dus ze deed het heel goed. Ze is pas acht en nog volop in opleiding, maar ik denk dat er echt een goede toekomst in zit voor dit paard”. De achtjarige merrie verblijft nog tot volgende week in Salzburg en mag dan opnieuw laten zien wat ze kan in de ring. Over Hortensia-H vertelt Schellekens: “Ze sprong heel goed, maar ze was iets onder de indruk van de ring dus we haalden niet helemaal de resultaten die ik gehoopt had, maar het is wel een heel fijn paard om mee te hebben”.

Goed gevoel

Ondanks dat er weinig wedstrijden worden georganiseerd, is de springruiter erg positief over de conditie en vorm van de paarden. “Je gaat natuurlijk altijd op concours in de hoop dat het goed gaat. Fiarbo was goed in vorm en Isabel liep in Lier al drie dagen nul, dus ik ging wel echt met een goed gevoel hierheen. Er worden weinig wedstrijden georganiseerd, maar we kunnen ons wel bezig houden op deze manier”.

Volgende week komt de springruiter aan de start op 4*-niveau. “Het wordt onze eerste keer en we moeten rijden tegen de top van de springwereld, dus ik heb er geen hoge verwachtingen van”, geeft hij lachend toe. “Het is gewoon om ervaring op te doen en ik ben al ongelofelijk blij dat ik de kans krijg om daar te mogen rijden”.

Potentie

Schellekens heeft naar eigen zeggen nog een aantal paarden met veel potentie op stal staan, waar hij aankomend jaar druk mee aan de gang gaat. “Ik denk dat de drie paarden die ik nu mee heb wel wat rust verdienen na deze wedstrijden, dus ik ga de rest oppakken en dan kijken of we daar weer wat van kunnen maken”, sluit hij gedreven af.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

Reacties