De toekomst van het gokken op paardenrennen

De toekomst van het gokken op paardenrennen

0 99

Gokken op paardenraces is in Nederland nooit echt een grote business geweest. Maar 0,3% van al het gokken wat gedaan wordt in Nederland gaat over het paardenrennen.

Toch zijn er best een aantal mensen in Nederland die graag een gokje wagen op zo’n race. Hoe moet dat verder, nu alle wedkantoren waar nog op paardenraces gewed kon worden dicht zijn?

Primera

Gokken op paardenraces in Nederland kan nog altijd, aangezien Sportech B.V., het bedrijf die de weddenschappen op paardenraces in Nederland organiseren, nog altijd een vergunning heeft. Deze vergunning loopt nog minimaal tot 2022, dus liefhebbers kunnen nog wel even wedden op de paardenraces. Toch heeft Sportech onlangs al haar wedkantoren gesloten, omdat het financieel niet meer rendabel was. ‘De wedkantoren hebben vrij hoge vaste kosten, maar de inkomsten zijn variabel en liepen de laatste jaren terug,’ zegt Paul Klomp, directeur van Sportech B.V.

Het idee van het gokbedrijf is om zich nu te richten op verkooppunten zoals de primera en de online business. Liefhebbers kunnen dus nog steeds hun gokje wagen bij deze verkooppunten, maar dat is voor velen toch jammer. ‘Ik ben alleen, mijn vrouw is zeven jaar geleden overleden. Hier ben ik met de jongens,’ zegt Joop Meere. Voor mensen zoals Joop is het jammer dat de wedkantoren dichtgaan, omdat het dus om meer ging dan alleen het wedden.

Online

Online kan er ook nog steeds makkelijk ingezet worden op paardenraces. Het online gokken is zelfs een business die de laatste tijd hard groeit, met een groei van 20% in de afgelopen 2 jaar. Meer dan 1,8 miljoen Nederlanders waagt wel eens een gokje online en dit kan dus ook op de paardenraces. Maar, het paardenracen ligt sowieso onder vuur. Veel dierenactivisten vinden dat de paarden mishandelt worden en zouden liever hebben dat de renbanen dichtgaan. Mocht dat gebeuren wordt het uiteraard onmogelijk om nog in te zetten op jouw favoriete paard.

Maar, mocht dat gebeuren zijn er nog steeds genoeg manieren om online een gokje te wagen. Zo kun je bijvoorbeeld ook allerlei dice spellen spelen. Dat is ideaal voor veel mensen, omdat ze zo vanuit het comfort van hun eigen huis toch een gokje kunnen wagen en misschien zelfs wel lekker kunnen verdienen daaraan. Gelukkig is online gokken juist hard aan het groeien en kan dit de komende tijd dus nog gewoon op genoeg plekken.

Ben jij nou een liefhebber van het wedden op de paardenraces? Maak je nog geen zorgen, de komende tijd gaat er niks veranderen in het inzetten op paardenraces. En mocht dat wel gebeuren kun jij dus nog altijd je geluk beproeven op andere spellen, zoals dice, poker, blackjack en nog veel meer!

Reacties