Toch podium voor allerbeste driejarige KWPN-merries

Toch podium voor allerbeste driejarige KWPN-merries

keuring thuiskeuring

De Nationale Merriekeuring is al jarenlang dé koninginnenrubriek van de KWPN Kampioenschappen, waar de allerbeste driejarige merries strijden om de kampioenstitel in hun fokrichting.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn de KWPN Kampioenschappen dit jaar komen te vervallen, maar de versoepeling van de maatregelen rondom het coronavirus geeft nu meer mogelijkheden.

Nationaal kampioenschap

Het keuringsseizoen start deze week op. Zodat de fokkers hun merrie in het KWPN-stamboek kunnen laten opnemen en kwaliteitsmerries diverse predicaten kunnen behalen. Om de allerbeste driejarige merries toch een podium en de gelegenheid te geven om zich met elkaar te meten, wordt op zaterdag 15 augustus het Nationaal Kampioenschap driejarige merries georganiseerd op het KWPN-centrum. Per fokrichting strijden hier de beste merries, die worden geselecteerd tijdens de komende stamboekkeuringen, om de titel.

Gereserveerd plaatsbewijs

Het vrijspringen voor de springmerries vindt plaats in de Amaliahal, de rubrieken aan de hand voor de dressuur-, Gelderse en tuigpaardmerries worden gehouden op het KNHS-hoofdterrein. Om aan de overheidsrichtlijnen te voldoen, is toegang alleen mogelijk met een gereserveerd plaatsbewijs en na een gezondheidscheck.

Bron: Persbericht KWPN

Reacties