Toch Nationaal Kampioenschap voor driejarige KWPN-merries

Toch Nationaal Kampioenschap voor driejarige KWPN-merries

nationaal kampioenschap
Lannamieka VDL KWPN Kampioenschappen 2019 © DigiShots

De Nationale Merriekeuring is al jarenlang dé koninginnenrubriek van de KWPN Kampioenschappen. Vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn de KWPN Kampioenschappen dit jaar komen te vervallen. De versoepeling van de maatregelen rondom het coronavirus geven nu de mogelijkheid om toch een Nationaal Kampioenschap te organiseren.

15 augustus

Het keuringsseizoen start deze week op, zodat de fokkers hun merrie in het stamboek kunnen laten opnemen en kwaliteitsmerries diverse predicaten kunnen behalen. Om de allerbeste driejarige merries toch een podium en de gelegenheid te geven om zich met elkaar te meten, wordt op zaterdag 15 augustus het Nationaal Kampioenschap driejarige merries georganiseerd op het KWPN-centrum. Per fokrichting strijden hier de beste merries, die zich selecteren tijdens de komende stamboekkeuringen, om de titel.

Reserveren

Om aan de overheidsrichtlijnen te voldoen, is toegang alleen mogelijk met een gereserveerd plaatsbewijs en na een gezondheidscheck. Informatie over het bijwonen van dit kampioenschap volgt later.

Bron: KWPN

Reacties