Toch geen samenwerking Landgestüt Warendorf en Andreas Helgstrand

Toch geen samenwerking Landgestüt Warendorf en Andreas Helgstrand

Andreas Helgstrand WK 2017

Eind vorig jaar kondigde Landgestüt Warendorf een samenwerking met Andreas Helgstrand aan. Daar is nu geen sprake meer van, meldt Reiter Revue.

Andreas Helgstrand bevestigt in een mail aan het Duitse blad dat de samenwerking er niet komt.

Eigen pad

Helgstrand laat in een mail aan Reiter Revue weten dat beide partijen ‘hun eigen pad blijven bewandelen’. Een reden daarvoor noemt de Deen niet en ook een woordvoerder van het Landgestüt doet daar geen mededelingen over.

Volgens Reiter Revue reageerden de Duitse fokkers ontzet op het nieuws over de samenwerking.  Reden daarvoor zou de rijstijl van de Deense ruiter zijn. Die wordt niet altijd als diervriendelijk aangemerkt en  werd door de Deense ruitersportbond al eens onder de loep genomen.

Samenwerkingsverbanden

Helgstrand ging in het verleden al meerdere samenwerkingsverbanden aan. Zo is hij onder meer verbonden aan de Deense Grand Prix amazone Cathrine Dufour en aan de grootste hengstenhouder van Duitsland, Paul Schockemöhle.

Helgstrand Dressage kocht in het recente verleden aan flink aantal jonge, talentvolle paarden aan. Daardoor was tijdens het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo een aanzienlijk deel van de paarden dat aan de start kwam zijn eigendom.

Zie ook: Helgstrand Dressage blijft almaar groeien

Bron: reiterrevue.de

Foto: Digishots

Reacties