Toch geen OS voor Allen, wel voor Greg Broderick

Toch geen OS voor Allen, wel voor Greg Broderick

De Ierse sportbond heeft definitief gekozen om Greg Broderick met MHS Going Global (v. Quidam Junior) naar Rio te sturen. Over de afvaardiging van Ierland is al een hoop gedoe geweest. Bertram Allen (archieffoto) leek de meest logische keuze door zijn tiende positie op de wereldranglijst, terwijl Broderick positie 252 bezet. De reden om Broderick te sturen zou te maken hebben met zijn prestaties recent in Sankt Gallen, met twee foutloze omlopen in de Nations Cup en dubbel nul in de Grand Prix.

Eigendom

De afvaardiging stond begin deze maand nog op losse schroeven, omdat er vragen waren over het eigendom van het paard. Volgens de Ierse krant Irish Independent zou MHS Going Global niet op naam van een Ierse eigenaar staan, en dat moet wel volgens de FEI- en Olympische voorschriften: een paard moet voor minimaal 1% eigendom zijn van het land waar de ruiter voor start. Officieel is de ruin van Lee en Paul Kruger en zij zijn Canadezen.  De Ierse sportbond heeft nu bekend gemaakt dat de FEI geen verder onderzoek zal doen naar de status van het paard en dat hij opgenomen is op de nominatielijst.

Reserve

Chef d’equipe Robert Splaine zei eerder al dat het een moeilijk besluit was, maar hij is er van overtuigd dat Broderick en MHS Going Global op hun top zijn. Hoewel Allen niet gaat, was hij wel degene die de startplaats binnen wist te halen. Hij staat nu op de reservelijst, evenals Denis Lynch. Lynch zal worden afgevaardigd als een ander land niet aan zijn kwalificaties kan voldoen. Allen als Broderick onverhoopt niet kan.

Vergelijkbare artikelen

Reacties