Toch droes op Stal Mansour in Arnhem

Toch droes op Stal Mansour in Arnhem

neus algemeen
Foto: Jessica Pijlman

De Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer (GD) heeft vastgesteld dat de paarden van Stal Mansour in Arnhem toch geïnfecteerd zijn met droes. Vorige week werd bekend dat veertig paarden ziek waren, maar  een aantal swabs wees toen uit dat het niet om droes ging.

De manegehouders adviseren iedereen om uit voorzorg na het bezoeken van het bedrijf zich eerst te voorzien van schone kleding alvorens in contact te komen met andere paarden/bedrijven ‘omdat het een besmettelijke ziekte betreft’.

Het vervoer van paarden naar- en van Manege Mansour is voorlopig verboden. ‘Alle mogelijke hygiëne maatregelen zijn getroffen en worden door ons bewaakt.

Sectorraad Paarden

Ook de Sectorraad Paarden laat weten dat het bij Manege Mansour om ‘gewone droes’ gaat met als veroorzaker de bacterie streptococcus equi en dat de test op rhinopneumonie negatief was.

‘Er worden nu door de dierenarts in samenwerking met het bedrijf gerichte maatregelen getroffen om binnen het bedrijf en bij de betrokken dieren zo snel mogelijk van de infectie af te zijn’, aldus de sectorraad.

Bron: Stal Mansour / Sectorraad Paarden

Foto: Jessica Pijlman

Laatste nieuws: dd: 04 juni 2018 23.00 uurDe Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer (GD) heeft nu vastgesteld dat…

Geplaatst door Stal Mansour Arnhem meer dan een manege op donderdag 31 mei 2018

 

Reacties