Titelverdediger Boyd Exell staat op scherp

Titelverdediger Boyd Exell staat op scherp

Boyd Exell
Boyd Exell
Hij is de te kloppen man tijdens het komende WK vierspannen in Breda. Hij won de individuele titel de afgelopen drie keer (2010, 2012 en 2014). Maar ook de concurrentie is in uitstekende vorm.  Titelverdediger Boyd Exell is daar blij mee, het houdt hem scherp. ‘Er zit een topklassering in’, voorspelt hij op voorhand.

 

Boyd Exell
Boyd Exell. Foto: Remco Veurink
Vol voor dit kampioenschap
Boyd Exell begon zijn carrière op 8-jarige leeftijd in Australië en wint de laatste jaren alles wat er te winnen valt. Team XL dat naast de 44-jarige vierspanrijder zelf, bestaat uit vijf getalenteerde en goed getrainde paarden, tien grooms en drie rijtuigen, verkeert in topconditie. ‘Er kan natuurlijk van alles mis gaan maar zoals het er nu voor staat zit een top drie klassering erin,’ aldus Boyd Exell. ‘Toch onderschat ik mijn tegenstanders niet…. Vierspanrijders als Christoph Sandmann en IJsbrand Chardon rijden al zoveel jaren in Breda en gaan vol voor dit kampioenschap. Zij zorgen er in ieder geval voor dat ik scherp en geconcentreerd blijf.’

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 15)

 

Verhuisd
Voor Boyd Exell is het overigens niet de eerste keer dat hij op de Prinsenhoeve rijdt.  Hij nam al zeker tien keer eerder deel aan Outdoor Brabant en maakte het afgelopen jaar ook al kennis met de stijl van parcoursbouwer Jeroen Houterman. Wel nieuw is dat hij afgelopen jaar verhuisd is naar Nederland. De reis van Valkenswaard, waar het prachtige complex van Exell gevestigd is, naar Breda is daarmee voor team XL erg comfortabel geworden. De titelverdediger, die gesponsord wordt door de Willy Naessens Group, zal met een nieuw rijtuig geleverd door Van den Heuvel in de dressuurring verschijnen.

 

Bron: Outdoor Brabant / Hoefslag

Reacties