Titel bij vijfjarigen voor Lordswood Dancing Diamond

Titel bij vijfjarigen voor Lordswood Dancing Diamond

0 80
dressuur subtop
foto: Remco Veurink

Lordswood Dancing Diamond en Anne-Kathrin Pohlmeier wonnen vandaag in Warendorf de titel bij de vijfjarige dressuurpaarden. De combinatie scoorde onder andere een 9,5 voor de stap en galop en kwam zo uit op een eindtotaal van 9.30 punten.

De Dancier-nakomeling wordt al sinds zijn derde jaar door Pohlmeier gereden en ging onlangs ook van start tijdens het WK Jonge Dressuurpaarden. Hij begon die wedstrijd geweldig door in de kwalificatie naar een derde plaats te lopen, maar kreeg in de finale last van spanning. Een mooie klassering bleef daardoor uit, maar het duo nam dit weekend revanche: de ruin combineerde kracht met souplesse en danste zo ogenschijnlijk makkelijk naar de overwinning.

Op de tweede plaats eindigde de hengst Champagner. De zoon van oud Bundeskampioen Catoo toonde onder amazone Claudia Rüscher veel bereidheid tot werken en liet voor zijn basisgangen meerdere negens noteren. De jury was daarnaast vol lof over zijn vermogen om te schakelen. Een score van 8.80 punten was het resultaat. De top drie werd met 8.70 punten gesloten door Tessa Frank en Nymphenburg’s First Ampère. Deze goedgekeurde hengst is, zoals zijn naam al doet vermoeden, een nakomeling van Ampère en imponeerde met zijn grote, verende manier van bewegen.

 

Klik hier voor uitslagen

Bron: St.-Georg/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

 

Reacties