Titan Wilaras, van Platinum Stable, vrijgesproken van bankfraude

Titan Wilaras, van Platinum Stable, vrijgesproken van bankfraude

0 1042
Chris Wilaras
Titian en Shirley Wilaras op hun Platinum Stable. Foto: Albertine Nannings

Titian Wilaras (55), bekend van de prachtige Platinum Stable in Riel, hoorde in november dat aanklagers een gevangenisstraf van twaalf jaar tegen hem hadden geëist. Toch is het niet zover gekomen, want Wilaras is vrijgesproken van alle aanklachten. Dit meldt Eurodressage.

Begin 2015 opende Wilaras Platinum Stable in Riel. De nieuwe stal werd heel groots opgezet op een luxe complex, maar al snel kwam Platinum Stable negatief in het nieuws. Beslagleggingen volgden en alle paarden zijn vertrokken of verkocht. De 55-jarige eigenaar Titian Wilaras, in Nederland bekend als Titan of Chris Wilaras, komt uit Medan, de hoofdstad van het Indonesische eiland Noord-Sumatra. Hij stond sinds december 2019 op de meest gezochte lijst van de Indonesische autoriteiten.

Overgedragen

De Indonesische autoriteiten beschuldigen Wilaras van corruptie in verband met de Legian Credit Bank. Waar hij tevens de eigenaar van was. Volgens de autoriteiten gebruikte hij het geld van de bank om zijn eigen weelderige levensstijl en persoonlijke behoeften te financieren. Naast de Legian Credit Bank, had hij de beruchte nachtclub Sky Garden in eigendom. De politie sloot deze nachtclub vorig jaar wegens vermeende belastingontduiking. Op 12 mei werd Wilaras opgepakt in een hotel in Nederland. Daarna is hij overgedragen naar Bali.

Dian Duryani, een van de juridische adviseurs van Wilaras, vertelde aan MCNews dat “BPR Legian niet in de problemen zit, en er dus niemand wordt geschaad. We hebben het in de rechtbank bewezen als onze cliënt onschuldig is”.

Bron: Eurodressage/ MCW.com /Bali News/ Hoefslag

Foto: Albertine Nannings

Reacties