Tips om de tijd door te komen

Tips om de tijd door te komen

Nu het openbare leven stil ligt en je vaak niet meer meer de hele dag bezig kunt zijn met de dingen die je normaal doet, kan de verveling toeslaan. Wij hebben een paar tips voor je om de tijd door te komen.

1. Online training

Volg een online training of cursus. Er zijn op internet heel veel cursussen en trainingen te vinden die je thuis kunt volgen. Een voorbeeld van een platform van online trainingen is Academy4Horses.

2. Foto’s uitzoeken

Je telefoon staat vast vol met foto’s van je paard of pony. Zet al de foto’s over naar je computer en zoek ze uit. Daar heb je nu genoeg tijd voor. Maak van de mooiste foto’s online een fotoboek of bestel van je mooiste foto’s online een afdruk of vergroting.

3. Maak video’s van het rijden

Vraag iemand om je te filmen als je aan het rijden bent. Waarschijnlijk liggen je lessen nu stil. Je kunt de video’s doorsturen naar je trainer, zodat hij of zij wat tips kan geven.

4. Word lid van De Hoefslag

Volg al het nieuws en lees leuke verhalen online op de site van De Hoefslag. Of word lid van het magazine. Dan krijg je iedere maand het blad thuis gestuurd, vol met achtergronden, interviews, leuke leesverhalen en nuttige informatie.

5. Verander een kamer in de sportschool

Je wil normaal best meer aan sport doen, maar je gunt jezelf hiervoor geen tijd? Nu is je kans om wat fitter te worden. Bestel online en matje en misschien wat gewichten. Op YouTube staan ontelbare trainingen die je dus gratis kunt volgen. Houd je niet van trainen met gewichten? Er staan ook heel veel trainingen op waarin gewichten niet nodig zijn. Zelfs die maar een paar minuten duren. Aan de gang dus.

6. Maak je tuig eens extra schoon

Haal je hoofdstel uit elkaar en maak alles eens grondig schoon. Ook je zadel kan wel een poetsbeurt gebruiken. Als je toch bezig bent kun je ook je dekjes ontdoen van haren en eens (laten) wassen. Wellicht een idee om je hele kast eens goed op te ruimen.

7. Start YouTube kanaal

Altijd al YouTube filmpjes willen maken, maar nooit de tijd genomen om je erin te verdiepen? Dit is je kans. Start je eigen YouTube kanaal. Installeer een programma op je computeren om filmpjes te monteren en ga aan de slag. Bedenk van te voren goed wat je met je filmpjes wil overbrengen. Misschien heb je een eigen stal en wil je de mensen laten zien hoe het er bij jou aan toe gaat, bijvoorbeeld met de verzorging of training van de paarden. Of je fokt met paarden of pony’s en je wil daar graag meer over vertellen en laten zien. Zo is er vast een thema wat goed bij jou past.

8. Grondwerk

Nu er voorlopig geen wedstrijden zijn is het misschien leuk om voor de afwisseling iets anders te doen met je paard of pony. Verdiep je eens in grondwerk bijvoorbeeld. Je kunt ook met cavaletti’s trainen of een sprongetje maken, als je dit normaal niet doet.

9. Lees een boek over paarden

Heb je nog tijd over? Lees dan eens een boek over paarden. Verdiep je bijvoorbeeld eens in de anatomie en biomechanica van je paard. Of lees meer over de tak van sport waar jij je mee bezig houdt. Al die kennis die je opdoet kun je weer meenemen in je trainingen en de wedstrijden, als die weer door mogen gaan.

10. Kijk FEI re-lives

Op het YouTube kanaal van de FEI staan heel veel wedstrijden die je terug kunt kijken. Een leuk en leerzaam tijdverdrijf.

Bron: De Hoefslag

Reacties