WEG: Tinne Vilhelmson kiest Don Auriello voor Zweeds dressuurteam

WEG: Tinne Vilhelmson kiest Don Auriello voor Zweeds dressuurteam

Tinne Vilhelmson-Silfven, Don Auriello
Tinne Vilhelmson-Silfven en Don Auriello (foto: DigiShots)
Het is beslist: Tinne Vilhelmson-Silfven neem Don Auriello mee naar de Wereldruiterspelen. De combinatie zal er deel uitmaken van het Zweedse dressuurteam. Dat meldt Eurodressage.

Pas hersteld van blessure

De vijftienjarige Don Auriello (v. Don Davidoff) keerde onlangs pas terug naar de wedstrijdring. Hij was anderhalf jaar afwezig, omdat hij van een blessure moest herstellen. De grote bruine ruin nam aan twee wedstrijden deel: hij maakte in juni zijn comeback op het CDIO in Rotterdam en startte twee weken geleden op het CDI in Cappeln.

Geen Paridon Magi

Het afgelopen anderhalf jaar was de vijftienjarige Zweedse warmbloedruin Paridon Magi (v. Don Primero) het belangrijkste Grand Prix-paard van Vilhelmson-Silfven. Helaas kon het paard niet deelnemen aan de wereldbekerfinale. Hij werd ook teruggetrokken voor het CDI Cappeln, omwille van gezondheidsredenen.

‘Altijd mijn eerste keuze’

Vilhemson-Silfven zegt: ‘Ik ben zo blij dat Anton (Don Auriello) goed aanvoelt. Hij was altijd mijn eerste keuze. Het komt nu dichterbij, dus de tijd was gekomen om te beslissen. Het wordt zo leuk!’
Naast Vilhelmson-Silfven maken ook Patrik Kittel (met Well Done de le Roche of Deja), Therese Nilshagen (met Dante Weltino) en Juliette Ramel (met Buriel KH) deel uit van het Zweedse team. Rose Mathisen is eerste reserve, Antonia Ramel is tweede reserve.
Foto: DigiShots

 

 

 

Reacties