Tim Rieskamp-Goedeking pakt winst CSI De Peelbergen

Tim Rieskamp-Goedeking pakt winst CSI De Peelbergen

springen

Nieuw paard, nieuw geluk voor Tim Rieskamp-Goedeking in het  CSI2* van CSI De Peelbergen. De twee vierden gisteren hun eerste gezamenlijke overwinning.

Querido

We hebben het over de negenjarige Hanoveriaanse Querido v. Quaid-Graf Sponeck, die Tim Rieskamp-Goedeking sinds november vorig jaar onder het zadel heeft. Hij nam het paard over van Sven Fehnl. Onder Fehnl kon Querido zich meerdere keren goed plaatsen. Maar nooit genoeg voor een internationale overwinning. Tot op vandaag.

Foutloos

Querido en Tim Rieskamp-Goedeking waren een van de vier combinaties in de barrage van tien man die foutloos bleven tegen de klok. Rieskamp-Goedeking stopte de klok bij 38,14 seconden en verzekerde zich hiermee van de overwinning. De tweede plaats ging naar de Britse Chloe Winchester op Stenhaga Tulip Tattoo met 38.38 seconden. Caressini L, gevolgd door Kevin Beerse op Gilona AO v. Zavall met 40.30 seconden.

TeamNL

In de barrage van de ranking rubriek zag het er rooskleurig uit voor TeamNL. Maar liefst vijf van de tien ruiters sprongen onder de Nederlandse driekleur. Het bochtige slotstuk bleek echter niet eenvoudig foutloos te overbruggen en in gedegen pogingen om de winst bleven de balken keer op keer niet in de lepels.
Beerse reed de eerste en enige foutloze rit voor het Nederlandse kamp. “Ik kon in de barrage mooi een galopsprong minder rijden in de eerste en laatste lijn. Iedereen koos de voorlangs optie, dus daar wilde ik ook niet achterblijven, maar dat was nog wel even spannend,” zegt Beerse tegen KNHS.nl. Het genomen risico betaalde zich uit in een mooie derde podiumplaats.

Overige Nederlanders

Nederlanders die in de haast naar de finish een balk aan de benen kregen waren Remco Been met Holland vd Bisschop (v. Heartbreaker) en Mathijs van Asten met Yagudin (v. Berlin). Respectievelijk werden de heren met ieder vier strafpunten vijfde en zesde in het eindklassement. Met Good Morning B (v. Eldorado vd Zeshoek) werd  Patrick Lemmen  met evenveel strafpunten achtste. Ruben Romp verzamelde met Bugatti Go (v. Concorde) acht strafpunten en werd tiende.

Fout in de barrage

Carsten-Otto Nagel en elf jaar oude Lord Z-dochter L’Esperance en Tom Sanders met Colarde E v. Chacco Blue hadden beide een balk in de barrage. Nagel en Sanders moesten het hierdoor doen met en zevende en negende plaats.

Michael Jung

Michael Jung en de For Contest-dochter Filippa K, die Jung momenteel rijdt voor Marcus Ehning , kwalificeerden zich ook voor de Grand Prix . Ze hadden twaalf strafpunten in de eerste ronde.

 

Bron: KNHS/St-georg

Reacties