Tim Lips wint CCI4* Strzegom: ‘Ik verkeer in een luxepositie’

Tim Lips wint CCI4* Strzegom: ‘Ik verkeer in een luxepositie’

tim lips bayro
Tim Lips en Bayro

Tim Lips won met zijn olympiadepaard Bayro N.O.P. (v.Casantos) dit weekend de CCI4* in het Poolse Strzegom. De combinatie ging met een dressuurscore van ruim 75% al in het eerste onderdeel aan de leiding. Door een goede cross en een foutloos springparcours gaf Lips de overwinning niet meer uit handen.

Ervaren paard

“Bayro is inmiddels een ervaren paard en in de dressuur scoort hij altijd goed”, begint Lips. “Afgelopen jaar ging hij in de meeste wedstrijden aan de leiding na de dressuur, zo ook in Boekelo en Luhmühlen. Het gevoel in de trainingen naar deze wedstrijd toe was goed, dus ik had er vertrouwen in dat ik een fijne proef kon rijden. Ik had na de eerste dag al een grote voorsprong, die werd iets verkleind in de cross maar uiteindelijk heb ik met 11 punten verschil gewonnen; dat is echt heel veel!”

Lichte cross

“De cross was licht voor dit niveau, maar dat had er ook wel mee te maken dat het voor de meeste paarden de eerste wedstrijd van het jaar was. De parcoursbouwer had daar duidelijk rekening mee gehouden. Zo aan het begin van het seizoen was het wel fijn dat je goed in het ritme kon komen. Alleen de tijd was iets te krap, die werd ook door niemand gehaald. In het begin van de cross kon je heel fijn galopperen maar in de laatste minuut stonden nog acht hindernissen en moest je veel draaien.”

Ontspannen

In het afsluitende springparcours op zondag wist Lips zijn wedstrijd goed af te maken. Met zijn andere paard Lacoste (v.Lucky Boy) eindigde hij op een zesde plek. “Het gevoel was met Bayro al goed op het voorterrein. Ik reed de ring binnen en ik wist dat nummer twee en drie allebei twee balken hadden. Dat betekende dat ik ook twee springfouten mocht maken, dat rijdt erg ontspannen. Ook over Lacoste was ik zeker tevreden. Ze is pas 9 jaar en nog niet zo ervaren. In Portugal werd ze al tweede op 3*-niveau en ook met deze zesde prijs was ik blij.”

Luxepositie

Dit jaar vindt het Europese Kampioenschap Eventing plaats in het Duitse Luhmühlen, voor Lips ligt de focus van dit seizoen onder andere op dit kampioenschap. “Normaal gesproken wil ik me daar met Bayro voor kwalificeren, hij is op dit moment mijn meest ervaren paard. In Eclips en Lacoste heb ik ook twee hele goede paarden, die allebei serieus aan de deur kloppen op dit niveau. Wat dat betreft verkeer ik in een luxepositie.”

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Foto: Remco Veurink

Reacties