Tim Lips en Anna Siemer winnen op Renswoude Horse Trials

Tim Lips en Anna Siemer winnen op Renswoude Horse Trials

Renswoude Horse Trials
Anna Siemer en FRH Butt’s Avondale wonnen de CCI4*-S

Het kan niet op voor de Nederlandse eventingruiter Tim Lips. Hij schreef de afgelopen maanden meerdere overwinningen op zijn naam, daar mag hij nu de CCI2*-L van Renswoude aan toevoegen. Ook de Duitse amazone Anna Siemer was zeer succesvol op de Renswoude Horse Trials, zij won maar liefst twee rubrieken.

CCI2*-L

De dressuurproef van Lips en Herby (v.Zirocco Blue) werd beloond met een prachtige score van 75,13%. Daarmee kwamen zij tweede te staan. Door de foutloze cross binnen de tijd klom de combinatie op naar een eerste plek. Het afsluitende springen zorgde ervoor dat zij op de toppositie bleven staan en de overwinning in de CCI2*-L binnensleepten. De Duitse amazones Anna Lena Schaaf en Katharina Kopp maakten het podium compleet.

CCI3*-S

Camille Lejeune pakte met zijn paard Tahina des Isles (v.Calvados) de overwinning in de CCI3-S. Al vroeg in de wedstrijd haalde de Franse ruiter een eerste plek in de leaderboard. Zijn dressuurproef werd beloond met maar liefst 75% en hij sprong vervolgens foutloos, maar met wat strafpunten wegens tijdsoverschrijding. Hiermee hield Lejeune na het springen de leiding vast. Een erg goed uitgangspunt dus voor zijn laatste onderdeel, de cross-country. Een mooie foutloze ronde binnen de optimale tijd. Uiteindelijk kwam zijn score op 26,60. De tweede en derde plek waren voor België, voor Joris Vanspringel en Stephanie D’Adrimont.

CCI4*-S

De Duitse amazone Anna Siemer zich naar de top van het klassement met haar paard FRH Butt’s Avondale (v.Nobre) in de CCI4*-S. Na de dressuurproef ging Siemer al aan de leiding met en score van 72,15%. Vervolgens reed zij een foutloos springparcours, waarna ze er ijzersterk voor stond voor de cross-country op zaterdag 1 juni. Toen zij ook die foutloos in een mooie tijd reed, mocht zij zich de winnares van de CCI4*-S noemen met een eindscore van 27.90. Daarmee bleef ze voor op Brit David Doel, Lips eindigde in deze rubriek op een derde plek met Eclips (v.Phin Phin).

CCI3*-L

In de CCI3*-L wist Anna Siemer voor de tweede keer dit weekend een rubriek op haar naam te schrijven. Met een eindscore van 34,60 won zij haar paard Betel’s Bella (v.Betel). Na de dressuurproef stond de combinatie op de vierde plek en na de cross bleven zij daar. Een foutloos springparcours deed hen echter opklimmen naar de toppositie. Georgie Spence en David Doel maakten het podium compleet, zij komen beide uit voor Groot-Brittanië.

Bron: Renswoude Horse Trials

Foto: Eventing Photo

Zie ook: Tim Lips pakt op CCI-4* Sopot wederom de overwinning

Reacties