Tijdschema aanlevering Gelderse hengsten bekend

Tijdschema aanlevering Gelderse hengsten bekend

0 269
Legend
Kampioen Gelderse Hengsten 2019: Legend (v. Guardian S)

Het verrichtingsonderzoek van de tuigpaard- en dressuurhengsten is inmiddels in volle gang. Ook de Gelderse hengsten staan in de startblokken. Volgende week woensdag staat de aanlevering van de driejarige Gelderse hengsten op het programma.

28 dagen verrichtingsonderzoek

Om 14.00 uur start de zadelpresentatie met een van de twee driejarige premiehengsten van de KWPN Stallion Show begin dit jaar, namelijk Mexpression (v. Expression) . De zadelpresentatie wordt afgesloten met de tweede aangewezen premiehengst. Dit is Matiz, voorheen Maestro (v. Eebert). Na de zadelpresentatie volgt de klinische keuring en als alles in orde is bevonden mogen de hengsten beginnen aan het circa 28 dagen durende verrichtingsonderzoek. Het examen van de Gelderse hengsten is tegelijk met die van de springhengsten op dinsdag 24 november.

Geen bezoekers

Het eindexamen van het verrichtingsonderzoek is live te volgen via KWPN.tv. Helaas is de aanlevering, de tussenbeoordelingen en het eindexamen niet toegestaan voor bezoekers gezien de maatregelen rondom het coronavirus.

Legend

Dinsdag 3 november wordt de vierjarige Gelderse hengst Legend (v. Guardian S) aangeleverd. De zadelpresentatie van deze Guardian S-zoon start om 8.00 uur en na de klinische beoordeling wordt bekend of ook hij een stal op het KWPN-centrum mag innemen.

Tijdschema aanlevering

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties