Tijdfout in 1.20m: Carambole definitief weer op de weg terug?

Tijdfout in 1.20m: Carambole definitief weer op de weg terug?

0 648
Willem Greve, Carambole
Willem Greve met Carambole (foto: DigiShots)

Het zijn ofwel paarden die ervaring moeten opdoen in een wat spannender entourage of ruiters die nog niet lang op internationaal niveau rijden die aan een CSI1* meedoen, zoals dat ook in Sentower Park in het Belgische Opglabbeek gereden wordt. Of ervaren paarden die in opbouw zijn na een blessure. Zoals de KWPN-hengst Carambole, met Willem Greve.

In het Belgische Opglabbeek deed Greve het rustig aan met de hengst over het CSI1* parcours, waarbij de hindernissen niet hoger zijn dan 1.20m. Een M-parcourtje. Maar je moet ergens beginnen als je een paard voorzichtig wilt opbouwen naar een hoger niveau.

Grote Prijzen Drachten en Amsterdam

Drie jaar geleden sprong de succesvolle combinatie binnen korte tijd naar de overwinning in de Grote Prijzen van Drachten en Amsterdam. Na de Nations Cup-zege op het CHIO Rotterdam en deelname aan het CHIO Aken in 2016 kreeg de zoon van Cassini I kreeg een blessure die hem lange tijd aan de kant hield.

Hopelijk op de goede weg terug

Vorig jaar leek het weer de goede kant op te gaan, met de winst in de Grote Prijs van Knokke en goede klasseringen in de Grote Prijzen van Ommen en Münster. In het najaar was er toch weer een terugslag, waarna de ruiter de hengst opnieuw thuis hield. Nu is de hengst hopelijk definitief weer op de weg terug.

Bron: Hoefslag

Reacties