Tijdelijke overdekte losrijpiste voor De Peelbergen

Tijdelijke overdekte losrijpiste voor De Peelbergen

0 1491
de peelbergen kronenberg
Aan de hand lopen CSI De Peelbergen 2016 © DigiShots

In een van de buitenpistes van het Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg is een groot bouwwerk herrezen. Het gaat niet om een uitbreiding van het hippische complex, maar om een overkapping om buiten losrijden zo comfortabel mogelijk te maken.

Deze luxe toevoeging is bestemd voor de deelnemers van de Winter Masters. Dat internationale springconcours begint vandaag en duurt nog tot en met zondag 10 februari.

Hoofdarena

Met drie indoorpistes is buiten losrijden niet strikt noodzakelijk. Echter dient de normaal gesproken in tweeën gedeelde losrijhal voor de Winter Masters hoofdarena. De Peelbergen krijgt met een piste van 100 x 40 meter met een hightech licht,- en geluidsinstallatie, een aangrenzend belevingsdorp voor het publiek en een Viplounge een geheel nieuwe indeling.

De twee overige indoorpistes fungeren voor de Winter Masters als losrijpiste voor de hoofdarena en als een tweede wedstrijdarena. Zo kunnen de deelnemers vier dagen lang in twee pistes in CSI3*, CSI1* en CSIYH-rubrieken meedingen naar een deel van flink gevulde prijzenpot van 160.000 euro en rankingpunten.

Grote Prijs

De Duitse meesterbouwer Frank Rothenberger is aangetrokken om de parcoursen uit te stippelen met hindernissen tot een hoogte van 1.55m. Met als hoogtepunt op zondagmiddag de Grote Prijs, waarin ruim vijftigduizend euro te verdelen valt.

Gerenommeerde ruiters die zich in hebben geschreven voor de Winter Masters zijn onder andere Duits Olympisch bronzen medaillist Marco Kutscher en diens landgenoot Philipp Weishaupt.

Voormalig Belgisch kampioen Wilm Vermeir vertegenwoordigt samen met Pieter Clemens onze zuiderburen. En voor Nederland reizen Jur Vrieling, Marc Houtzager en de Nederlands kampioen Frank Schuttert af naar Limburg. Ook lokale toppers Michel Hendrix, Leopold van Asten, Aniek Poels, Leon Thijssen en de gebroeders Kersten zijn van de partij.

De toegang is alle dagen gratis, net als het parkeren.

Bron: www.winter-masters.com

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties