Tientallen paarden in doodsnood in Bulgarije

Tientallen paarden in doodsnood in Bulgarije

0 1680
paard pony

Het Openbaar Ministerie in Bulgarije doet onderzoek naar de dood van van tientallen paarden op een besneeuwde berghelling. Activisten troffen de stervende dieren aan in het westen van het land, vlakbij de grens met Macedonië, meldt RTL Nieuws.

Ongeveer zeventig dieren zijn gestorven. De paarden die nog leven, zijn er slecht aan toe. De eigenaar van de ongeveer honderd paarden zou ‘aanzienlijke subsidiebedragen’ van de EU hebben ontvangen om paarden te fokken.

Ernstig verzwakt

Door de grote hoeveelheid sneeuw kunnen de dieren niet eten. Ze zijn hierdoor ernstig verzwakt. De Bulgaarse bevolking en dierenactivisten zijn woedend over de toestand van de dieren.

De paarden bevinden zich op een hoogte van ongeveer 1.800 meter boven de zeespiegel. Dat, en de weercondities, maken het lastig de dieren te verzorgen of te verplaatsen.

Geen kant op

Volgens activiste Elitsa Dimitrova ontbreekt het de dieren aan water, voedsel en beschutting. ‘En er lopen hier ook wolven,’ vertelt ze. ‘De paarden kunnen geen kant op. Ze zijn zo zwak dat ze gewoon omvallen.’

Als de eigenaar van de paarden kan worden vervolgd, kan hij een gevangenisstraf krijgen van maximaal drie jaar en een flinke boete.

Bron: RTL Nieuws / Reuters

Foto: Shutterstock

 

Reacties