Britse tiener aangevallen tijdens buitenrit

Britse tiener aangevallen tijdens buitenrit

0 4267
buitenrit
foto: Shutterstock

De politie in het Britse Cornwall is op zoek naar een vrouw, die vorige week een jonge amazone tijdens een buitenrit fysiek en verbaal heeft aangevallen. Ze slingerde de tiener naar het hoofd dat ze ‘te dik’ was voor haar pony.

‘Probeerde haar van haar pony af te trekken’

De vijftienjarige Ruby Prowse reed met Billy, de Dartmoorpony van haar grootmoeder, op een rustige weg vlakbij de stad Truro. Plots stopte er een auto naast haar: een vrouw stapte uit en begon tegen haar te schreeuwen. Ruby kreeg te houden dat ze van haar pony af moest komen, omdat ze te dik was.

Georgia, de moeder van Ruby, vertelt: ‘Ze stapte uit haar auto, greep Ruby bij haar been en probeerde haar van de pony af te trekken. Ruby sloeg haar op haar arm met haar zweep, en toen begon de vrouw aan de teugels te trekken.’ Toen Ruby haar zei dat ze de politie zou bellen, antwoordde de vrouw: ‘Nee hoor, dat doe je niet, je bent maar een kind.’ Maar ze stapte dan toch in haar auto en reed weg.

‘Gelukkig reageerde Billy goed’

Ruby stapte toen van haar pony af en controleerde of Billy in orde was. Daardoor lette ze niet op de nummerplaat van de auto. Ze kon wel een goede beschrijving van de vrouw geven. De politie is op zoek naar haar. Voorlopig durft Ruby niet meer alleen op buitenrit te gaan.

Ruby moest onlangs afscheid nemen van haar eventingpaard, na een ongeluk in de weide. Ze reed Billy voor haar grootmoeder, om hem fit te houden. ‘Billy is niet groot, maar hij is net een tank’, vertelt moeder Georgia. ‘We hebben net een nieuw paard gekocht, maar gelukkig was ze met Billy op pad toen het gebeurde. Hij is erg goed in het verkeer en kan omgaan met alle soorten situaties.’

 

Bron: Horse and Hound

Foto: archief

Vergelijkbare artikelen

Reacties