Tien menkampioenen in Maasdijk

Tien menkampioenen in Maasdijk

0 58

De KNHS heeft er tien nieuwe kampioenen bij in het samengesteld mennen in de rubrieken enkel-, twee- en vierspan in de klassen 2 en 3. Op de voortreffelijk terreinen aan het Spuidijkje in Maasdijk werden onder fantastische omstandigheden een sportieve strijd geleverd op het KNHS-Kampioenschap samengesteld mennen klasse 2 en 3. De spanning bleef er in veel rubrieken tot op het laatste moment in, door het hoge niveau van de menners.

Op vrijdag zijn de onderdelen dressuur en vaardigheid verreden en op zaterdag is het spectaculaire onderdeel de marathon verreden.
In alle rubrieken is met recht gestreden voor de kampioenschapstitel wat zich uitte in de geringe verschillen in de einduitslag. In de rubriek tweespan paard klasse 3 was het helemaal bloedstollend spannend en waren de nummers 1, 2 en 3 elkaar slechts op tienden van strafpunten genaderd. In deze rubriek mocht uiteindelijk Ito Werkman, na de drie onderdelen, als kampioen gehuldigd worden.

Arie Dibbits nam een ruime voorsprong op zijn concurrenten in de dressuur en won de vaardigheid in klasse 3 enkelspan paarden. In de marathon moest hij bijna tien punten toegeven op Hans Timmers, de winnaar van dit onderdeel die in de eindstand de derde plaats in nam. Tweede in deze klasse werd Tonnie Cazemier die zijn tiende plaats in de dressuur en een vierde plaats in de vaardigheid goed maakte met een sterke marathon waar hij de tweede plaats behaalde.

Jaap van de Horst was de beste in klasse 2 enkelspan met een eindscore van 122,39. Ook hier was het verschil klein met nummer 2, slechts 1,97 punten, Michiel Klep.

Bij de vierspannen reden de klassen 2 en 3 in handicap, zowel de pony’s als de paarden. Marijke Hammink reed haar pony’s uit klasse 3 naar de winst. Bij de paarden was Rob Lommers de beste met bijna vijf punten voorsprong op de nummer 2.

Kampioenen KNHS Kampioenschap SGMW Maasdijk
Eenspan pony klasse 2
Twan Hanegraaf (Vinkel), 117,69

Eenspan pony klasse 3
Kimberley van Ede (foto, Houten), 111,13

Eenspan paard klasse 2
Jaap van de Horst (Utrecht), 122,39

Eenspan paard klasse 3
Arie Dibbits (Bergharen), 113,82

Tweespan pony’s klasse 2
Heide te Poele (Wolphaartsdijk), 119,40

Tweespan pony’s klasse 3
Chantal van der Wijst (Nuenen), 116,16

Tweespan paarden klasse 2
Frans Hollebekkers (Bladel), 119,29

Tweespan paarden klasse 3
Ito Werkman (Ten Post), 124,54

Vierspan pony’s klasse 2 en 3
Marijke Hammink (Bornerbroek), 124,32

Vierspan paarden klasse 2 en 3
Rob Lommers (Bergeijk), 142,56

Hoefslag/KNHS

Reacties