Ruiters op leeftijd: ‘Waar ben ik in vredesnaam mee bezig…’?!

Ruiters op leeftijd: ‘Waar ben ik in vredesnaam mee bezig…’?!

0 3483
Foto ter illustratie

Het buitenseizoen is weer begonnen! De meeste ruiters op leeftijd zullen wel eens schommelen tussen de gedachte ‘yes, we mogen weer!’ en ‘waar ben ik toch in vredesnaam mee bezig?’ Hier tien dingen die deze ruiters wel eens denken.

1. Juiste discipline?

Beoefen ik de juiste discipline? Moet ik nog wel springen? Misschien moet ik overstappen naar dressuur? Of misschien moet ik juist een klasse hoger gaan rijden nu het nog kan?

2. Laatste seizoen?

Misschien is dit wel mijn laatste seizoen dat ik zelf wedstrijden rijd? Dan koop ik volgend jaar een braaf baard en ga rustige bosritjes rijden.

3. Rare rijbroeken

Die rijbroeken van tegenwoordig! Al die diamantjes op de rijbroeken. Aan mijn lijf geen polonaise. Ik ben helemaal tevreden met mijn blauwe effen rijbroek.

4. Fitter worden

Ik ga echt fitter worden. Vanaf volgende week ga ik drie keer in de week naar de yogastudio!

5. Tijd om te stoppen?

Ik zie mensen langs de bakrand staan die vroeger ook fanatiek wedstrijden reden. Is het voor mij ook tijd om te stoppen?

6. Veel plezier!

Maar als ik tijdens een springles weer over de hindernissen vlieg, dan realiseer ik mij dat ik nog lang niet moet stoppen. Ik heb er zoveel plezier in!

7. Geen instructeur

Wanneer ik met andere wedstrijdruiters praat die jonger dan ik, moet ik eraan denken om over mijn coach te praten, in plaats van instructeur.

8. Vergeetachtig

Ik ben enorm misselijk als ik de ring inrijd en vraag mijzelf af waarom ik dit doe. Maar zodra ik over de eerste hindernis ben, geniet ik en vergeet ik alles om mij heen. Zou ook kunnen dat ik het parcours vergeet…

9. Goed genoeg?

Ben ik wel goed genoeg voor mijn paard? Moet er niet een ruiter op die jonger, gezonder en moediger is?

10. Leeftijd is maar een nummer

John Whitaker is véél ouder dan ik. Ik heb nog jaren te gaan…

Bron: Horse and Hound
Foto: Remco Veurink

Reacties