‘Ticino (v. Glock’s Toto Jr.) is het licht aan het einde van...

‘Ticino (v. Glock’s Toto Jr.) is het licht aan het einde van de tunnel’

0 2461
Ticino
Ticino (v. Glock's Toto Jr.)

Het is gelukkig niet allemaal kommer en kwel bij de familie Rothenburger. Sönke Rothenburger maakte bekend dat hij de hengst Ticino heeft gekocht, een paar dagen voor de brand.

Elders gestald

Rothenberger schrijft: ‘Ticino – dit kan het licht aan het einde van de tunnel zijn. Ik kocht deze hengst een paar dagen voor de brand. Gelukkig hadden we hem bij Beatrice Buchwald op hengstenstation Hoffrogge gestald, zodat hem die ervaring bespaard is gebleven.’

‘Het beste uit Nederland en Duitsland verenigd’

De KWPN-gefokte Ticino is geboren in 2016 en is de eerste zoon van Glock’s Toto Jr. die in Duitsland staat. Ticino staat ter dekking op hengstenstation Hoffrogge. Hij is goedgekeurd door het Oldenburger én het Westfaler stamboek. De hengst is door J. Hoppenbrouwers uit Waalwijk gefokt uit Penelope, een dochter van Jazz.

Hengstenstation Hoffrogge schrijft over Ticino: ‘Hij verenigt het beste uit Duitsland en Nederland. Al vanaf de eerste passen onder het zadel begeesterde hij ons met zijn uitstekende gangen. Die combineert hij met een superkarakter.’

Grand Prix-hengsten

Ticino heeft op genetisch vlak alles meegekregen om een Grand Prix-topper geworden. In de afstamming vinden we heel wat Grand Prix-hengsten terug: Gribaldi, Totilas, Desperados, De Niro, Donnerhall, Jazz, Cocktail en Rubinstein I. Moeder Penelope schonk al het leven aan talrijke sportpaarden, zoals de Lichte Tour-paarden Fiesta en Gitana van den Kooldries.

Bron: Instagram Sönke Rothenberger / Hengstenstation Hoffrogge

Foto: Hengstenstaion Hoffrogge

 

Reacties