Thuiskeuringen Noord-Brabant leveren 5 stermerries op

Thuiskeuringen Noord-Brabant leveren 5 stermerries op

0 409
Thuiskeuringen
Stephanie de Korte - Emma Daula Subtop 2017 © DigiShots

Vijf merries die in het bezit van het sportpredicaat zijn, voegden daar op de thuiskeuringen in Noord-Brabant het sterpredicaat aan toe. Daarnaast voldeden alle aangeboden merries aan de minimale eis voor het sterpredicaat: ze verdienden allen minimaal 70 punten voor het exterieur.

Zeven dressuur- en vijf springmerries namen deel aan de thuiskeuringen. Voor verschillende jonge merries was de keuring een goede stap richting het sterpredicaat en één spring- en vier dressuurmerries behaalden daadwerkelijk dat predicaat.

Springmerrie

De 7-jarige Havana de Tamerville (v. Deaville) is daar een voorbeeld van. Deze merrie behaalde eerder al haar sportpredicaat door haar prestaties op 1.30m-niveau en voegde daar, door middel van haar 70 punten voor exterieur op de thuiskeuring, het sterpredicaat aan toe.

Dressuurmerries

Florida-Dodona (v. Ultimo) kreeg 75 punten voor exterieur en 80 punten voor haar draf toegekend. ‘Florida-Dodona is wat kortbenig, maar heeft een mooi front en liet op het straatje een aansprekend gebruik van haar achterbeen zien,’ vertelt inspecteur Toine Hoefs.

Airfeet-JC (v. Houston) is volgens Hoefs een ruim voldoende ontwikkelde merrie met een mooie voorhand en een goede halsvorm. De Houston-dochter presteerde eerder al goed in het ZZ-licht en verdiende nu op de thuiskeuring 70 punten voor exterieur.

Emma Daula (v. Vivaldi) is al Lichte Tour-geklasseerd. Daarnaast is zij een halfzus van Torricelli M (v. Florestan I), Lotje Schoots’ Grand Prix paard. Emma Daula kreeg 70 punten voor exterieus en 80 punten voor zowel de stap als de draf. ‘Ze is een wat klassieke merrie: op stand wat strak in de bovenlijn, maar ze waardeert zich in haar beweging duidelijk op.’

Zimone O voldoet dankzij een score van 70 punten voor haar exterieur eveneens aan de norm voor het sterpredicaat. Zij werd voorheen al uitgebracht in het ZZ-Licht en stamt af van dezelfde familielijn als de beloftevolle hengst Just Wimphof (v. De Niro).

 

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties