Thijmen Vos wint KNHS Hartog Lucerne Trophy

Thijmen Vos wint KNHS Hartog Lucerne Trophy

0 243
Roos Hansman - Davanti Hippiade 2016 © DigiShots

Tijdens het CSI Twente in Geesteren heeft de jonge Thijmen Vos de finale van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy gewonnen. Hij ging met pony Garrybrit Girl na de voorrondes overtuigend aan de leiding.

Thijmen begon al goed aan de finale; hij won de eerste manche, waarbij punten voor de rijstijl gegeven werden. In de tweede omloop waarin op tijd gereden werd, kreeg hij echter een ongelukkige weigering, waardoor de dagzege aan hem voorbij ging.

Met een ijzersterk gereden snelle ronde in die tweede manche, wist Roos Hansman haar vijfde plaats uit de eerste manche juist om te zetten naar winst in de finalewedstrijd. Door haar goede finale klom Roos naar de tweede plaats in de eindstand van de competitie. Liv Huijbregts werd vierde in de finale en derde in de eindstand.

Gert Jan Bruggink

De tijdens het CSI Geesteren zo succesvolle springruiter Gert Jan Bruggink, trad in de eerste manche op als rijstijl jurylid en was zeer enthousiast over de verrichtingen van de deelnemers. ‘Het was een hele leuke rubriek om te beoordelen, en mooi om al die ponyruiters van zo dichtbij aan het werk te zien. Ik heb echt veel talent gezien bij de ruiters en bij de pony´s.

Edwin Hoogenraat

Ook bondscoach van de springpony´s Edwin Hoogenraat was blij met de verrichtingen van de ruiters. ‘Roos Hansman reed in de eerste manche netjes, maar nog een beetje wisselend. Ze weet wel heel duidelijk wat ze wil en de pony springt erg goed. In de tweede manche maakte ze het heel overtuigend en super af.

Ook over Thijmen Vos is Hoogenraat zeer enthousiast. ‘Thijmen rijdt zoals we dat willen zien. In de barrage kreeg hij helaas een stop op hindernis 1, maar verder heeft hij heel constant gereden. Het mag allemaal nog wat efficiënter, maar dat zal hij vast leren. Voor mij is hij de terechte competitiewinnaar.’

Einduitslag KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2017
1. Thijmen Vos – Garrybrit Girl
2. Roos Hansman – Panfu van de Bischop
3. Liv Huijbregts – Enzovoort Dew-Drop

Uitslag finalewedstrijd KNHS-Hartog Lucerne Trophy Geesteren
1. Roos Hansman – Panfu van de Bischop (5 + 1) 6 punten
2. Kirsten Kreemers – Dexter V (4 +6) 10 punten
3. Alexandra Schelling – Jimtown (8+2) 10 punten

Meer over de KNHS-Hartog Lucerne Trophy.

Bron: KNHS

Foto: DigiShots

Reacties