Thiago Ribas da Costa wint 1.45m de Peelbergen, van Grunsven vierde

Thiago Ribas da Costa wint 1.45m de Peelbergen, van Grunsven vierde

Jens van Grunsven en Doma Sue tijdens hun rit bij de Peelbergen. Foto: Eva van den Adel

In de Horse Service International Prijs over 1.45m bij de Peelbergen zat het publiek op het puntje van haar stoel tijdens de barragerit van Thiago Ribas da Costa. Samen met zijn paard Kinky van ’t Heike (v. Epleaser van ’t Heike) liet de Braziliaan ontzettend veel durf zien. “Het was nu ik erop terugkijk was het misschien wel een beetje te gek”, vertelt Thiago met een lach.

Geweldig

Na de hoofdproef van zaterdag bleven er 20 van de 81 combinaties over voor de barrage. Dit was ondanks de hoge moeilijkheidgraad van het door Frank Rothenberger gebouwde parcours. De proef van de in Ysselsteyn wonende Braziliaan leverde hem en zijn merrie een uitzinnig applaus, rankingpunten, een knappe som geld een een Longines-horloge op. “Het risico dat ik vandaag nam is misschien niet helemaal verantwoord, maar je ziet wel dat dit paard en ik echt één zijn. Ze geeft me alles wat ze heeft. In een woord geweldig!”, reageert da Costa. Hij verbeterde de ontzettend snelle tijd van Duitser Hans-Dieter Sreher en Prinz 1293 (v. Perigueux) met 0.90 seconden.

Onmogelijk geklopt

De rest van de barrage was haast een anti-climax, gezien de tijd van Da Costa onmogelijk geklopt kon worden. Italiaan Emanuele Guandiano deed met zijn Casper 232 (v. Berlin) een goede poging, maar bleef hangen op plaats drie. Jens van Grunsven zette een knappe rit neer en werd daarmee vierde. Met de 15-jarige Doma Sue zette hij daarmee een knap resultaat neer voor Nederland.

Goed is goed

“Ik had al zo’n idee na Thiago zijn rit dat winnen er niet meer in zat, maar dit is ook een mooi resultaat. Ik had graag hoger geëindigd, maar goed is goed”, zegt Van Grunsven, die de lat voor zichzelf hoog legt. “Ik ben nu een tijdje fulltime als ruiter bezig en dan is het mooi wanneer ziet dat de tijd en moeite die je erin steekt op deze manier beloond wordt”. Met slechts 0.34 seconden meer op de teller finishte Lars Kersten met Kaddee van de Knuffel (v. Cassinni II) als vijfde.

Bron: Persbericht de Peelbergen

Foto: Eva van den Adel

Reacties