Theo Hanzon en Saskia van Es bovenaan in Subli Competitie Aerdenhout

Theo Hanzon en Saskia van Es bovenaan in Subli Competitie Aerdenhout

Saskia van Es - Firenzo Indoor Oosteind 2019 © DigiShots

Zondag 11 oktober werd in Aerdenhout wederom een wedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden verreden. Saskia van Es ging met Firenzo (v. For Romance) er in de 4-jarigen rubriek met de winst vandoor en Theo Hanzon won na een sterke rit met de Kasper Pepper (v. Apache) de rubriek voor vijfjarigen.

Vierjarigen

Dick van Elsen en Jan Wolfs beoordeelden de vierjarigen. Zij zijn erg tevreden over de verrichtingen van de deelnemers. “We hebben een sterke kopgroep gezien met een goede kwaliteitsvolle paarden die netjes door de ruiters werden voorgesteld”, vertelt Van Elsen. “Voor ons als juryleden was het echt genieten. Zeker de winnaar Saskia van Es met Firenzo liet een zeer goede proef zien die we hebben beloond met een score van 82,20.”

Volgens de jury is Firenzo echt een waanzinnig paard. “Een krachtpatser die beschikt over de wow-factor in de draf”, daar kreeg hij dan ook een negen voor. “Maar ook Theo Hanzon en Lord MacKenzie die als tweede eindigden, toonden een zeer harmonieus beeld in de proef met een fijne aanleuning. Beide combinaties waren erg aan elkaar gewaagd. Het feit dat Firenzo net wat sterker is in zijn bewegingen en balans, gaf de doorslag.”

Vijfjarigen

De rubriek voor vijfjarigen werd gejureerd door Patricia Wolters-Van den Berg en Monica Drohm. Ook zij toonden zich tevreden over de deelnemers in de ring. “We zagen wel een klein beetje spanning bij verschillende combinaties door de winderige weersomstandigheden, maar vooral in de kopgroep werden de paarden zeer netjes en vriendelijk voorgesteld”, vertelt Wolters-Van den Berg.

“Theo Hanzon kwam met Kasper Pepper als eerste combinatie de ring in en daar waren we direct van onder de indruk. Dat paard laat een zeer aansprekend beeld zien en loopt mooi actief. Hij heeft veel energie en een ontzettend goed achterbeen. Voor ons was deze combinatie absoluut de terechte winnaar. Joyce Wever eindigde met Duke D’Artagnan (v. Dankeschön) als tweede lieten liet daarnaast ook een mooi en vriendelijk gereden proef zien. De galop zou alleen iets meer doorgesprongen mogen worden. Dat maakte net het verschil.”

Uitslagen

Vierjarigen
1. Saskia van Es – Firenzo (v. For Romance) 82,2
2. Theo Hanzon – Lord MacKenzie (v.Guardian S) 81,00
3. Meghan Mühlebach – Let’s Play (v.Franklin) 79,20

Vijfjarigen
1. Theo Hanzon – Kasper Pepper (v.Apache) 80,2
2. Joyce Wever – Duke D’Artagnan K (v.Dankeschön) 78,40
3. Lynne Maas – Kaygo (v.Capri Sonne Jr.) 76,60

De volgende wedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden wordt verreden op 14 november in Berkel Enschot.

 

Bron: Persbericht

Foto: Digishots

Reacties