Theo Fledderus: ‘Sporten is juist belangrijk voor iedereen’

Theo Fledderus: ‘Sporten is juist belangrijk voor iedereen’

0 639
Foto: Remco Veurink

‘Strengere coronamaatregelen waren zo langzamerhand onvermijdelijk en wij in de paardensport ontkomen daar ook niet aan’, schrijft KNHS directeur Theo Fledderus in zijn column. Om het aantal besmettingen terug te dringen tijdens deze tweede coronagolf worden onder andere alle amateurcompetities stilgelegd. Dat is zuur nu de wedstrijden net weer op gang waren gekomen. Toch kunnen we blij zijn met wat er nog wel kan in de paardensport.

Uitlaatklep

Nieuwe maatregelen door oplopende besmettingen begrijp ik. Het is niet leuk, maar wel nodig. Wat mij opvalt in vergelijking met maart, is dat het kabinet nu inziet dat sporten juist in deze tijd belangrijk is voor iedereen. Wij mensen hebben het nodig om zowel fysiek als mentaal fit te blijven. Zeker in ingewikkelde tijden als deze coronatijd. Sporten is een uitlaatklep, het zorgt voor beweging, ontmoeten en ontspanning. Dat geldt zeker ook voor paardensport. Gelukkig kunnen we net als tijdens de eerste coronagolf doorgaan met paardrijden, het verzorgen van de paarden, trainen en buitenrijden. Dat is goed voor de mens en elementair voor het paard. En het broodnodige menselijke contact onderling? Daar kan de techniek bij helpen.

Digitaal

Techniek helpt de paardensport enorm in deze periode. Kijk maar naar Paardrijden.nl, Horseriding.Academy, de Collegetours en andere digitale lesvormen. En ook verenigingen kunnen online hun vergaderingen houden. En dat brengt meer voordelen met zich mee. Ben jij bijvoorbeeld ooit bij een algemene ledenvergadering van je vereniging of je regio aanwezig geweest? Dat kan hartstikke leuk zijn. Zo blijf je betrokken bij jouw vereniging en bij jouw regio. Bij verenigingen is men steeds op zoek naar nieuwe bestuursleden en binnenkort komen er ook in regiobesturen een aantal vacatures vrij. Misschien is het wel wat voor jou? Mijn oproep is om in elk geval een keer digitaal aanwezig te zijn bij een ledenvergadering. Zo houden we toch nog contact onderling. Laten we samen het virus er onder krijgen en intussen blijven genieten van onze mooie paardensport. De KNHS zet zijn schouders eronder. Jij ook?

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties