Thea Bech: “De puzzelstukjes vallen nu op zijn plaats”

Thea Bech: “De puzzelstukjes vallen nu op zijn plaats”

Thea Bech - Dionisos Subtop Nispen 2020 © DigiShots

Thea Bech (18) is van Deense afkomst, maar woont en traint in Nederland. Met Dionisos (v. Spielberg) had ze van te voren een pad in gedachten, wat ze zou doorlopen. Via de junioren naar de young riders en ooit een keer U25, als het er in zat. Inmiddels is ze van dit pad afgeweken en richt ze zich nu al op de U25.

Nispen

Nadat ze in 2019 haar young riders-debuut al had gemaakt, kwam Bech twee weken geleden voor het eerst aan de start in de Prix St. Georges in Nispen. Het was een succesvol begin met ruim 69%. Afgelopen weekend was ze weer in Nispen en nu kwam de score iets lager uit, op 67,7%. “Ik kwam nu de ring en ik had het gevoel dat hij een beetje energie mistte. Daardoor kreeg ik wat foutjes, onder andere in de serie om de drie. Toch ben ik heel blij met hoe hij nu loopt. Vergeleken met twee maanden geleden is hij alweer zóveel verbeterd”, vertelt de jonge amazone enthousiast.

Bennet Conn

“Ik leste al bij Kirsten Beckers en nog steeds, wat heel goed bevalt. Ze heeft mij echt al heel goed geholpen. Ik kon voor de vakantieperiode bij de Australische dressuurruiter Bennet Conn werken als groom en stalamazone. Hij staat met zijn paarden bij De Watertoren in Hardinxveld-Giessendam. Hij zei me dat hij wel een keer mee wilde kijken met mijn paard. Dat beviel zo goed, dat ik mijn paard nu verhuisd heb naar De Watertoren.”

Puzzelstukje

“Bij hem was het alsof ik het laatste puzzelstukje gevonden had. Hij is heel erg van het loswerken en de losheid in de lengtebuiging. Dat mistte mijn paard wel een beetje. Hij is nu veel losser en neemt mij veel meer mij. Echt super fijn!”

Ander pad

Thea Bech had van te voren voor ogen om de periode voor de junioren uit te rijden, daarna hetzelfde te doen bij de young riders en dan de overstap naar de U25 een keer te maken. Dat is nu enorm versneld. “In 2019 maakte ik al de overstap naar de young riders. Voor mijn leeftijd hoefde dat nog niet, maar dat werk lag hem veel beter. Daarna zijn we een beetje aan het proberen geweest met de U25-oefeningen. Toen dachten we dat hij daarin nóg beter tot zijn recht zal komen. Vandaar dat we nu richting de U25 werken.”

Grand Prix

“Uiteindelijk is de Grand Prix het doel en dat zit er zeker in. Hij is  nu twaalf en we mogen nog zeven jaar U25 starten, dus dat wil ik straks eerst gaan doen. Over twee weken rijden we het Deens kampioenschap bij de young riders en daarna gaan we werken aan de overstap. Ik ben heel blij dat alle puzzelstukjes nu op zijn plaats vallen”, besluit ze gedreven.

Tekst: Denise Dekens

Bron: de Hoefslag

Reacties