Thamar Zweistra: “Zeer tevreden over de kür op muziek”

Thamar Zweistra: “Zeer tevreden over de kür op muziek”

Thamar Zweistra
Thamar Zweistra - Hexagons Double Dutch Grand Prix Challenge Rotterdam-Hickstead 2020 © DigiShots

Thamar Zweistra reisde afgelopen weekend af naar de Wereldbeker wedstrijd in Salzburg. Ze reed haar Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson) naar de tiende plaats met 70,978% tijdens de kwalificatie. In de kür op muziek op zondag werd de kür op muziek beloond met een zevende plaats met 77,875%.

Hoge cijfers

Zweistra vertelt “Het was weer even wennen om op internationale wedstrijd te gaan. Hij is altijd super geconcentreerd en doet altijd zijn best. Ik ben over het algemeen heel tevreden over de proef en de punten. We kregen hoe cijfers voor de pirouettes en voor de eners. Het was een van de eerste keren dat we hoge cijfers kregen voor de eners, daar was ik heel blij mee.”

Fris en fit

“Over de kur was ik heel erg tevreden, hij bleef er heel mooi aan. Het galopgedeelte ging heel makkelijk vanzelf. Hij was heel fris en fit, dat had ik wel verwacht na zo’n lange tijd. We kregen hoge cijfers voor de moeilijkheidsgraad, de muziek en harmonie” vertelt de amazone. “Hij vindt alle aandacht op concours heel erg gezellig. Het is heel leuk om hem mij te nemen, ik kan altijd van hem erop aan dat het goed gaat. Hij heeft er altijd zin in en goede moed.”

Geen publiek

Er deed een flink deelnemersveld mee in Salzburg. “Iedereen was er klaar voor om weer te beginnen. Bij aankomst moesten we een negatieve test laten zien. De maatregelen daar zijn niet veel anders dan in Nederland. Boven de tribunes waren doeken opgehangen zodat de zitplaatsen bezet leken. Er was natuurlijk geen publiek bij en nu keek je niet tegen een lege tribunes aan. ”

Finale

Ze vervolgt “Het smaakt zeker naar meer, ik hoop dat we in Le Mans of Tolbert weer kunnen starten. Het is allemaal nog met een vraagteken. Vorig jaar werden we geselecteerd voor de wereldbekerfinale. We stonden er heel goed voor met een achtste plek. Ik hoop dat we straks geselecteerd worden voor de finale in Gothenburg.”

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Digishots

Reacties