Thamar Zweistra: “Top dag met drie goedgekeurde hengsten”

Thamar Zweistra: “Top dag met drie goedgekeurde hengsten”

Thamar Zweistra, Leunus van Lieren & Hexagon's Latino

Stal Hexagon keerde huiswaarts na het NRPS verrichtingsonderzoek met drie goedgekeurde hengsten. Hexagon’s Latino (v. Glock’s Toto Jr) wist de hoogste punten in de geschiedenis te noteren. Hij kreeg 95 punten. Stalgenoot Hexagon’s Gorgeous Black Art (v. Glock’s Toto Jr) zat hem op de hielen met 94,7 punten. Tot slot werd ook de driejarige Hexagon’s Mateo (v. Glock’s Toto Jr) goedgekeurd voor de dekdienst.

Hoogste score ooit

Thamar Zweistra stelde Hexagon’s Latino voor. Ze vertelt “Latino is een super lief en braaf paard. Je stapt op vreemd terrein simpel op en hij is heel leergierig. Hij pakt het werk heel makkelijk op en hij kan top stappen, daar kreeg hij ook een 10 voor. Het is een feestje om hem te rijden.” De hengst werd goedgekeurd met drie 10’en en een totaalscore van 95 punten. Dit is de hoogste score die ooit aan een NRPS hengst is toegekend.

Eerste veulens

“Het verrichtingsonderzoek zou over twee dagen verspreid worden maar door de Corona perikelen werd het samengevoegd tot één dag. Latino liep een prima proef en ze waren erg te spreken over zijn karakter. We gaan hem nu netjes opleiden en hij heeft al een paar merries gedekt. We kijken uit naar zijn eerste veulentjes” vertelt de amazone.

Benedek Pachl, Thamar Zweistra & Hexagon’s Gorgeous Black Art

Bijzondere paarden

Hexagon’s Gorgeous Black Art werd ingeschreven met 94,7 punten. “Black Art is een heel energiek paard en ook een Glock’s Toto Jr. Hij is niet door ons gefokt maar hij heeft wel Rubiquil als moeders vader. Hij heeft heel veel expressie en is een heel apart paard. Onze stalamazone Benedek Pachl gaat hem verder opleiden. Black Art en Latino zijn twee bijzondere paarden. Benedek is heel erg fan van Black Art. Hij is nooit moe en heel werkwillig. Hij is pas drie jaar oud en liep zo braaf zijn proefje.”

Sergio Garcia Bermejo, Leunus van Lieren & Hexagon’s Mateo

Hoge verwachtingen

De derde Hexagon telg Hexagon’s Mateo werd ook ingeschreven bij het NRPS. “Mateo is ook een nakomeling van Glock’s Toto Jr en hij komt uit dezelfde moeder als Double Dutch. Hij was nog een beetje afgeleid en hyper actief. Maar hij is pas drie en hij heeft veel talent. Het mag nog een beetje geconcentreerder maar we hebben hoge verwachtingen van hem.”

Bron: Hoefslag/ overname zonder bronvermelding én toestemming van webredactie@mediaprimair is niet toegestaan.

Foto’s: Stal Hexagon

Reacties