Thamar Zweistra: ‘Hexagon’s Double Dutch stond er heel fijn aan’

Thamar Zweistra: ‘Hexagon’s Double Dutch stond er heel fijn aan’

thamar Zweistra-Hexagons Double Dutch

Thamar Zweistra is met de KWPN-erkende Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson) vijfde geworden in de kür van de wereldbekerkwalificatie in Boedapest. ‘Zoals altijd deed Hexagon’s Double Dutch goed zijn best,’ aldus Zweistra.

Zeker over de Grand Prix was ze heel tevreden. ‘We hadden in de galoptour nog een paar kleine foutjes, maar hij liep wel echt super. Hexagon’s Double Dutch stond er heel fijn aan en behield toch de rust.’

Nieuwe kür

De nieuwe kür, op de muziek van The Greatest Showman, was goed voor een percentage van 70,85%. ‘Mijn eerdere kür was voor een ander paard gemaakt en hoewel we die aangepast hadden, werd het toch tijd voor een eigen kür. Deze muziek en proeflijnen zijn voor hem gemaakt en daardoor merkte ik wel dat het vloeiender gaat. De lijnen zijn wel wat moeilijker gemaakt, zodat we ook kunnen scoren op de moeilijkheidsgraad.’

Tosca Visser

Tosca Visser werd met Asther de Jeu (v Contango) zesde in de Grand Prix en eindigde in de voor de wereldbekerpunten meetellende kür op de vierde plaats (71,07%).

De winst ging in de kür naar de Duitser Benjamin Werndl met de Damon Hill-nazaat Daily Mirror (78,02%), voor de Franse Morgan Barbancon Mestre en Sir Donnerhall II 75,775 %).

De derde plek was voor Dorothee Schneider en Fohlenhofs Rock’n Rose (v. Rubin Royal / 75,575%).

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties