Thamar Zweistra: ‘Erina is een bijzondere merrie’

Thamar Zweistra: ‘Erina is een bijzondere merrie’

Thamar Zweistra-Erina

Thamar Zweistra verscheen donderdagmorgen in Neumünster in de ring met de eind vorig jaar verkochte Jazz-merrie Erina. In de Prix St. Georges eindigde de combinatie met 71,176 procent op de tweede plaats.

De amazone was vooral te spreken over het drafgedeelte. “Dat was mooi aan elkaar, vloeiend en expressief.”

Arie Yom Tov

De tienjarige Erina werd vorig jaar verkocht aan de Hongaar Arie Yom Tov. “Zij is een tijdje bij hen geweest in Hongarije en nu is ze sinds half januari terug zodat ik haar klaar kan maken voor de Grand Prix.”

De donkerbruine is volgens Zweistra een aparte merrie. “Ze is snel wat bang, dus daar moet je voorzichtig mee omgaan. Daarbij is het een heel bijzondere merrie in beweging. Ik vind het leuk dat ze weer even terug is. Thuis zet ik haar weer verder aan het werk en pak ik wat wedstrijden mee en dan kijken we hoe goed we haar klaar kunnen krijgen.”

Spannende baan

Volgens de amazone zit het publiek in Neumünster heel dicht op de piste. “Het is een kleine baan en als iemand uit het publiek zijn hand uitsteekt, kan hij de paarden bij wijze van spreken aaien. Dat maakt het wel spannend, maar gelukkig hebben we hier al kunnen losrijden. Dat moet je wel echt doen.”

De spanning uitte zich bij Erina vooral in de hoeken van de piste en in de galop. “Ze liet wel mooie series zien en nette pirouettes. Van een jury hadden we een score van over de 73 procent en die zette ons op de eerste plaats.” Voor de combinatie staat vrijdag nog de kür op muziek op het programma.

Double Dutch

Zaterdag komt Zweistra in de ring met de KWPN goedgekeurde hengst Double Dutch (v Johnson) in de wereldbekerwedstrijd. “Ik zou met hem graag de wereldbekerfinale in Gothenburg willen rijden in april.”

Naast Zweistra komen in de wereldbekerwedstrijd in Neumünster ook Adelinde Cornelissen met Aqiedo, Nars Gottmer met Elegance N en Margo Timmermans met Catch Me aan de start.

Klik hier voor de uitslagen van de Prix St. Georges.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties