Thamar Zweistra en Erina ook tweede in kür

Thamar Zweistra en Erina ook tweede in kür

Thamar Zweistra - Erina
Thamar Zweistra - Erina KNHS Indoorkampioenschappen 2018 © DigiShots

Thamar Zweistra is met de Jazz-merrie Erina in Neumünster op de tweede plek geëindigd in de Intermediaire I kür op muziek.

De eerste plek was voor de Duitse Friederike Hahn, Die Fürstin OLD (v Don Romanti) naar een percentage van 76,25 procent reed.

Hoge cijfers

De kür van Zweistra werd beloond met 73.708 procent. Vooral de appuyementen en de uitgestrekte draf en galop leverden hoge cijfers op.

De amazone eindigde donderdag in de Prix St Georges ook op de tweede plek, eveneens achter Friederike Han.

De tienjarige Erina werd vorig jaar verkocht aan de Hongaar Arie Yom Tov. “Zij is een tijdje bij hen geweest in Hongarije en nu is ze sinds half januari terug zodat ik haar klaar kan maken voor de Grand Prix,” vertelde Zweistra donderdag aan Hoefslag.

Grand Prix

In Neumünster werd vrijdag ook de Grand Prix- kwalificatie verreden. De overwinning ging naar Dorothee Schneider en de Quaterback-merrie Pathétique (75 procent). Helen Langehanenberg eindigde op de tweede plaats met Annabelle 110 (v Conteur / 72 procent).  De derde plek was voor Charlott-Maria Schürmann en Burlington FRH (v Breitling / 71,7 procent).

Petra Van Esch en Fiji 4 (v Florencio) noteerden een score van 64,967 procent.

Wereldbekerwedstrijd

Zaterdag staat de wereldbekerwedstrijd op het programma, met op zondag de spécial en de kür op muziek. Voor Nederland komen Thamar Zweistra met Double Dutch, Adelinde Cornelissen met Aqiedo, Nars Gottmer met Elegance N en Margo Timmermans met Catch Me aan de start.

De startlijsten en uitslagen vind je hier.

Bron: Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties