Thamar Zweistra doet goede zaken in Le Mans

Thamar Zweistra doet goede zaken in Le Mans

0 315
Double Dutch, Indiamanda
Hexagon's Double Dutch onder Thamar Zweistra Dressage at Blom 2017 © DigiShots

Opnieuw een succesvol uitstapje voor Thamar Zweistra, Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson) en Erina (v. Jazz). Dit maal wint ze de CDI3* Grand Prix van Le Mans en wordt ze tweede in de Prix St. Georges.

Knappe, lieve Hengst

Zweistra schreef de Grand Prix van Le Mans met Hexagon’s Double Dutch op haar naam met een score van 70.957%. “Zo dankbaar dat ik deze knappe, lieve en altijd goed zijn beste doende hengst mag rijden!!!”, schreef de amazone op Facebook. Zij bleef zowel Louise Anne Bell met Into The Blue als diens landgenoot Gareth Hughes met KK Dominant voor.

Zweistra vertelde twee weken geleden na haar optreden in het Hongaarse Fót al dat het een plezier is Hexagon’s Double Dutch mee te nemen op concours. “Double is echt een superfijn beest om mee te nemen. Op wedstrijd doet hij superveel zijn best. Ik heb echt ontzettend veel lol met hem, hij is echt een vriendje van mij. Zij karakter is echt absurd, hij doet gewoon altijd zijn best en probeert altijd mee te werken. Daarnaast is hij ook gewoon super lief. ”

Geen makkelijke merrie

Erina behaalde in de Prix St Georges een score van ruim 71% en werd daarmee tweede. Zweistra vertelde eerder dat Erina niet de makkelijkste is. “Erina heeft ontzettend goed gangwerk, en goede aanleuning en ze kan goed voorlopen. Het is wel echt gewoon een Jazz-merrie en vindt het dus moeilijk om stil te staan en te ontspannen. Alles wat voorwaarts is, is goed. Stilstaan en rust is wat moeilijker bij haar. Ik blijf thuis doortrainen voor de Zware Tour tot ze er klaar voor is. Ik heb echt helemaal geen haast met haar. Ze maakt best snel stress, dus ze moet gewoon weten dat ze het wél kan.”

And the winner is 🥳🎉😇🥇Hexagons Double Dutch 🥰 Zo dankbaar dat ik deze knappe lieve en altijd goed zijn beste doende hengst mag rijden!!! 😘Ook Erina deed heel goed haar best vandaag en werd 2e in de Prix st George met ruim 71% 💪🏼Filamanda vond de Inter B nog wat lastig en werd 4e En super trots op Amber de Groot die ook gewoon even de Young Riders wint hier in Le Mans!! Met dik 71% 👍🏼👌🏻💪🏼plastronsenzo.nl LJ Leathers Pioneer Rijlaarzen

Geplaatst door Thamar Zweistra op Vrijdag 18 oktober 2019

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: © DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties