Thalia Rockx: “Een medaille met het team zou heel mooi zijn”

Thalia Rockx: “Een medaille met het team zou heel mooi zijn”

0 1013
Thalia Rockx
Thalia Rockx en Golden Dancer de la Fazenda

Vanaf vandaag gaat het EK Dressuur Young Riders van start. Thalia Rockx is één van de amazones die Nederland zal vertegenwoordigen in Boedapest. Het wordt de vierde keer op rij dat ze meerijdt in het Nederlands team.

Dat het EK verreden wordt in Boedapest in plaats van in Engeland, maakt voor de amazone niet heel veel uit. “Toen definitief was dat ze in Hongarije bereid waren om de jeugdkampioenschappen over te nemen, hebben we de proefgerichte trainingen weer opgepakt”, vertelt ze aan BN de Stem. “De puntjes moesten alsnog op de I worden gezet. Daarna volgden de observatiewedstrijden in Exloo en Schijndel. Toen dat super goed ging had ik er alle vertrouwen in dat ik mee zou mogen”.

Goldy

De amazone neemt Golden Dancer de la Fazenda mee. Gerda Nova de la Fazenda zal dienen als reserve-paard. “Goldy is het liefste paard ooit, hij houdt van knuffelen en kroelen. Daarnaast is het een echte blikvanger, velen vallen voor zijn uitstraling en beweging”.

Positief

Rockx is enthousiast over haar nieuwe kür. “Het gezang erin maakt het een beetje mysterieus, het past goed bij de elegantie van Goldy”. De amazone is voorzichtig positief over de komende dagen. “Een medaille met het team zou mooi zijn, een individuele top-5 klassering zou geweldig zijn. Het feit dat ik op dit niveau mag meedoen is al heel wat”.

Bron: BN de Stem

Foto: Digishots

Reacties