Terreinbeheerders hockeyclub geschrokken na aantreffen 13 pony’s

Terreinbeheerders hockeyclub geschrokken na aantreffen 13 pony’s

0 1262
RSPCA
Foto ter illustratie

Terreinbeheerders van hockeyclub Were Di in Tilburg schrokken zich een hoedje vrijdagochtend toen er 13 pony’s op het hockeyveld stonden. Achteraf blijken de dieren de nacht ervoor daar door de politie neergezet.

De politie laat weten dat er donderdagnacht rond 01:30 uur een melding binnenkwam over loslopende pony’s. Automobilisten zagen kort daarvoor hoe de pony’s over de Kempenbaan liepen. Ze jaagden de dieren van de weg en waarschuwden vervolgens de politie.

Hockeyclub

“We zochten naar een veilige, tijdelijke plek voor de pony’s”, vertelt een woordvoerster van de politie. “Je wilt natuurlijk niet dat ze op de openbare weg blijven dwalen. We kwamen uit op het terrein van de hockeyclub. Daarna gingen we op zoek naar de eigenaar.”

De politie vergat de hockeyclub op de hoogte te brengen van de 13 pony’s die op het kunstgrasveld rondliepen. Tot hun stomme verbazing ontdekten terreinbeheerders vrijdagochtend dan ook de dieren. Zij belden de politie, maar het duurde even voor er een belletje ging rinkelen.

Excuses

Toch vielen de puzzelstukjes uiteindelijk in elkaar. “De politie heeft zijn excuses aangeboden dat ze niet eerder communiceerden”, aldus Joost Möller, voorzitter van Were Di. “Er is inmiddels een tijdelijke opvangplek voor de dieren gevonden. Ik mag ze daar af en toe komen borstelen.” De dieren zijn tam en zien er gezond uit.

De politie is nog altijd op zoek naar de eigenaar van de pony’s.

Bekijk hier een foto van de pony’s.

 

Bron: AD

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties