Tentenbouwer CSI Salland: ‘Compleet verrast’

Tentenbouwer CSI Salland: ‘Compleet verrast’

0 265
foto: Remco Veurink

August van Sprengel, de verhuurder van stallententen uit Vorselaar in België, heeft het incident op CSI Salland gisteren in Mariënheem niet zien aan komen. Dat laat hij weten in een bericht op Facebook bij CSI Salland.

Zekeringen uit de grond getrokken

Tijdens de herfststorm gisteren waaide een stallentent om, waarin paarden stonden die meedoen aan het concours op het terrein van manege Bartels. De tent belandde op andere stallententen die gedeeltelijk instortten. Er ontstond grote chaos op het terrein, waarbij paarden op hol sloegen en verwondingen opliepen. Het concours werd stilgelegd.

Uit een eerste reconstructie van het incident blijkt dat de zekeringen van de stallentent door windstoten uit de drassige grond zijn getrokken. De wind kon daardoor onder de daktent slaan, waarna de stal instortte.

‘Verzekerd voor schade van derden’

August van Sprengel zegt dat hij volkomen is verrast door de calamiteiten. “Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Alhoewel, er is pakweg vier jaar geleden ook een kleine tent van mij omgewaaid tijdens een extreme storm in Brussel. Dat de mensen in Mariënheem zich nu niet gezond voelen, kan ik mij voorstellen. Maar ze kunnen een claim bij mij indienen, hoor. Ik ben voor de schade van derden verzekerd.”

Bron: RTV Oost

Foto: Remco Veurink

Reacties