Teller op 36 dode paarden renbaan Santa Anita

Teller op 36 dode paarden renbaan Santa Anita

renbaan renpaard

Vorige week maakten we al bekend dat op de renbaan Santa Anita in California in negen maanden tijd 34 paarden zijn omgekomen. Afgelopen weekend werden daar weer twee paarden aan toegevoegd, waarmee het aantal nu op 36 staat.

Ingeslapen

Zaterdag werd een zesjarige merrie geëuthanaseerd, nadat ze geblesseerd raakte aan beide voorbenen. Zondag wachtte een tweejarige (!) hetzelfde lot na een fractuur aan de kogel van het rechtervoorbeen.

‘Sterven niet zomaar’

Dierenactivisten eisen al een tijdje dat de races op de renbaan van Santa Anita in Californië stil worden gelegd. “Die paarden sterven niet zomaar”, aldus de activisten, toen de teller nog op 34 stond.

Geen oorzaak

De Santa Anita renbaan in de staat Californië is de oudste renbaan van Amerika. Hij bestaat al sinds 1934. Het is niet voor het eerst dat de renbaan in opspraak is. In het voorjaar werden de races al een paar weken stilgelegd, nadat opvallend veel paarden waren overleden.
Experts die door de organisatie werden ingehuurd konden geen oorzaak vinden voor het hoge aantal sterfgevallen. Paarden stierven aan verwondingen tijdens de race of bij trainingen, maar ook aan hartaanvallen. Een aantal dieren overleed onder mysterieuze omstandigheden.

Lees ook: In 9 maanden tijd 34 paarden dood op Santa Anita racebaan.

Bron: De Hoefslag/ CNN

Reacties