TeamNL toppaard Verdi TN neemt afscheid in Den Bosch *VIDEO*

TeamNL toppaard Verdi TN neemt afscheid in Den Bosch *VIDEO*

Maikel van der Vleuten en Verdi TN Rotterdam © DigiShots

Verdi TN, het toppaard van TeamNL springruiter Maikel van der Vleuten, gaat met pensioen. Zondagmiddag 15 maart neemt de achttienjarige hengst in de Brabanthallen definitief afscheid van het internationale wedstrijdtoneel en het publiek.

Onschatbare waarde

Verdi TN draaide maar liefst tien jaar lang mee op internationaal topniveau en was in die tijd van onschatbare waarde voor de Ruiters in Oranje. Voor TeamNL liep VDL Groep Verdi TN N.O.P., zoals zijn naam lange tijd in de sport was, met Van der Vleuten maar liefst twaalf grote kampioenschappen. Waaronder twee Olympische Spelen, de Wereldruiterspelen, drie Europese kampioenschappen en meerdere Wereldbekerfinale’s.

Zilver OS

Verdi TN en zijn Brabantse ruiter maakten deel uit van het Nederlandse team dat zilver won op de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Een gouden teammedaille op het wereldkampioenschap van 2014 in Frankrijk won en Europees team goud in 2015 in Aken. Daarnaast zegevierde het paar met TeamNL in drie FEI Nations Cup wedstrijden en wonnen ze in 2016 de 1.60m Wereldbekerkwalificatie van Verona, Italië. In de Global Champions League en diverse Grote Prijzen op het allerhoogste niveau sprong de combinatie ontelbare keren naar een topklassering, met als hoogtepunt de runner-up positie in de Rolex Grand Prix van Spruce Meadows in Calgary, Canada.

Welverdiend

Van der Vleuten erkent dat Verdi hem gevormd heeft tot de topruiter die hij nu is.  “Na 15 prachtige jaren van samenwerken met dit unieke paard en na 10 fantastische jaren op Grand Prix-niveau is het tijd voor Verdi om met pensioen te gaan. Ik denk dat het op een leeftijd van 18 jaar een welverdiend pensioen is, waarbij hij zijn succesvolle carrière als fokhengst nog voort zal blijven zetten”, aldus Van der Vleuten.

Afscheid 2017

Zondagmiddag 15 maart zal Maikel van der Vleuten voor aanvang van de Rolex Grand Prix in ‘s Hertogenbosch, rond 15.00 uur, nog één keer met Verdi TN in de spotlight verschijnen.
In 2017 nam Verdi TN al afscheid als ‘teampaard’ van Nederland. Bij die gelegenheid werd een video gemaakt door de KNHS. Bekijk de video hier.

Bron: Persbericht KNHS

Reacties