TeamNL mag volgend jaar gewoon naar Olympische spelen in Tokio

TeamNL mag volgend jaar gewoon naar Olympische spelen in Tokio

Olympische spelen Team NL

Bestuurslid Nicole Hoevertsz van het internationaal olympisch comité (IOC) heeft bevestigd dat de sporters van TeamNL die zich voor de Olympische Spelen hebben geplaatst volgend jaar gewoon mee mogen doen in Tokio.

TeamNL

Het IOC heeft dinsdag na overleg met de Japanse autoriteiten besloten om de Spelen van komende zomer vanwege het coronavirus uit te stellen naar 2021. Sindsdien is het onduidelijk wat er met het kwalificatieproces gaat gebeuren, maar de sporters met een ticket op zak hoeven dus niet te vrezen. Zo ook de Nederlandse dressuur- en springruiters die al zijn verzekerd van een plek op de Spelen.

Kwalificaties

“We hebben zondag afgesproken dat de 57 procent van de sporters die zich al gekwalificeerd heeft ook gerespecteerd wordt”, dit heeft de Arubaanse Hoevertsz dinsdagavond in het NPO Radio 1-programma Langs de Lijn en Omstreken gezegd. “Voor de sporters die zich nog moeten plaatsen, moet een heel nieuw proces worden opgesteld. Althans, er moeten nieuwe data worden gevonden voor kwalificatietoernooien, en misschien moeten er nog extra plekken aan die 57 procent toegevoegd worden. Daar moeten we nog naar kijken. Het gaat in ieder geval een gecompliceerd proces worden.”

Nieuwe datum Spelen

Het is nog niet bekend wanneer de Spelen precies worden ingehaald. In in officiële verklaring van dinsdag zegt het IOC dat het grootste sportevenement ter wereld niet meer in 2020, maar ook niet ná de zomer van 2021 zal worden gehouden.

Bron: NU.nl

Reacties