Team Zuid-Afrika gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2020

Team Zuid-Afrika gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2020

Tanya Seymour
Tanya Seymour - Ramoneur 6 CDI Exloo 2019 © DigiShots

Het Zuid-Afrikaanse team heeft zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen volgend jaar. Aan het einde van het jaar moeten ze nog een aantal scores behalen om als vijftiende en laatste land naar Tokio te mogen. Zuid-Afrika was het enige land dat met een volledig team deelnam aan de CDI 3* Grand Prix in Exloo. Het was een speciale Olympische kwalificatie voor groep Afrika- en het Midden-Oosten.

Team

Het team bestaat uit:

Tanya Seymour en Ramoneur, een 17jarige Oldenburger hengst. Seymour was de eerste amazone die voor Zuid-Afrika mee deed aan de Olympische Spelen. In 2016 reed ze mee in Rio de Janeiro. Op vrijdag scoorde ze het hoogste resultaat van het team, 67,065%.

Nicole Smith en Chi La Rou, een 13jarige KWPN merrie. Zij scoorden 64,913%.

Gretha Ferreira en Lertevans Lavinia, een 14jarige Deense warmbloed merrie. Hun proef werd met 63,652% beloond.

Laurienne Dittmann en Don Weltino K, een 13jarige Hannoveraanse ruin. Zij reden 62,239% bij elkaar.

Vereisten voor de OS

Voor Zuid-Afrika zijn Seymour en Ferreira de enige twee amazones die dit jaar al de minimale deelnamevereisten van twee Grand Prix-scores van 66% hebben voldaan. Of het team ook daadwerkelijk aan start mag komen op de Olympische Spelen hangt af van Smith en Ditmann. Voor 31 december moet één van de twee amazones minimaal 66% hebben gereden om het team af te vaardigen.

Geplaatste landen

Australië, Bazil, Canada, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Nederland, Portugal, Rusland, Spanje, Zweden, de Verenigde Staten, evenals gastland Japan hebben zich al geplaatst. Wie de vijftien individuele plaatsen opvullen wordt in juni bepaald.

Bron: Dressage-News

Foto: Digishots

Reacties